Kamarikuoro Utopia konsertoi Lissabonissa

Kamarikuoro Utopia konsertoi Lissabonissa, Portugalin kansallisen kaakelimuseon (Museu Nacional do Azulejo) Madre de Deus-luostarissa 6.4. kello 16.00.


Kamarikuoro Utopia (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)– yksi Suomen johtavia vanhan musiikin vokaaliyhtyeistä – matkustaa Lissaboniin uppoutuakseen portugalilaiseen renessanssimusiikkiin britannialaisen renessanssimusiikin asiantuntijan ja kapellimestarin Rupert Damarellin johdolla. Konsertin ohjelmana on ”Portugalilainen requiem”, johon sisältyy usean portugalilaisen renessanssisäveltäjän musiikkia. Requiemin kauniit ja liikuttavat sävellykset tarjoavat mielenkiintoisen ja syvällisen katsauksen Portugalin merkittävimpien renessanssisäveltäjien, kuten Manuel Cardoson, Duarte Lobon, Pedro de Escobarin ja Filipe de Magalhãesin musiikista.

Vuonna 2001 perustettu Utopian kamarikuoro tuo yhteen omistautuneita ammattilaulajia ja kokeneita harrastajia luoden monimuotoisen kuoron, joka on innokas oppimaan ja valmis mukautumaan mihin vain historialliseen tyylisuuntaukseen. Jokainen konsertti on itsenäinen projektinsa usein syventyen tuoreen tutkimuksen kohteena olleisiin esiintymismetodeihin, tai on juuri löydettyjen historiallisten teosten ensimmäinen moderni esitys. Kuoron pääohjelmistona on renessanssin polyfonia ja continuollinen barokkimusiikki, mutta Utopia on yhtä lailla mukavuusalueellaan esittäessään keskiaikaista musiikkia, Bachin suuria teoksia, tai modernia musiikkia. Kuoro esiintyy Suomessa ja ulkomailla maailmankuulujen kapellimestarien, orkesterien ja solistien kanssa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!