Blue and Renewable Tomorrow

Uusiutuvien energioiden ja meriteknologioiden tapahtuma Lissabonissa 26.-27.10.2016

Suomen suurlähetystö Lissabonissa, Tekes, Koneteknologiakeskus Turku Oy ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestävät yhteistyössä portugalilaisen WavEC Offshore Renewablesin kanssa seminaarin  Blue and Renewable Tomorrow: Delivering Growth through Collaboration between Finland and Portugal. Tapahtuma pidetään Lissabonissa 26.-27.10.2016. Ensimmäisenä päivänä järjestetään seminaari ja toisena päivänä b2b-tapaamisia.

Atlantin aallokosta tuotetaan jo energiaa Penichen kaupungissa aloitetussa kokeilussa. Kuva: Suomen suurlähetystö, Lissabon.

Tapahtuma kokoaa yhteen asiantuntijoita ja yrityksiä mm. uusiutuvien energioiden, sinisen biotalouden ja digitalisoinnin parista. Tarkoituksena on keskustella meri- ja energiasektorin kasvumahdollisuuksista ja löytää synergioita eri alojen väliltä. Tapahtuman aikana pyritään kartoittamaan konkreettisia yhteistyömahdollisuuksia Suomen ja Portugalin välillä innovaatioiden kaupallistamiseen liittyen.

Viitekehyksenä keskustelulle toimivat strategiat uusiutuvien energioiden käytöstä, digitalisaatiosta ja sinisestä biotaloudesta. Seminaarissa esitellään Nordic Roadmap for Blue Bioeconomy – strategia, pohditaan uusiutuvien energioiden tulevaisuuden suuntia sekä keskustellaan meritiedon digitalisoinnista avoimeen muotoon.  Lisäksi seminaarissa tutustutaan mm. suomalaisten AW-Energyn, Wellon, Fortumin ja portugalilaisten EDP:n, REN:n ja Partexin uusiutuvien energioiden projekteihin. 

Tapahtuman aikana järjestetään useita b2b-tapaamisia ja joitakin yritysvierailuja.

Seminaarin ohjelma (avautuu uuteen ikkunaan)

Seminaariin rekisteröityminen täältä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Yritysten rekisteröityminen b2b-tapaamisiin täältä (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoja:

WavEC(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)