WDC-vuosi lähestyy, mukana myös valoa Espanjasta

Helsingin World Design Capital -vuosi on jo nurkan takana, ja ensi syksynä kaupungissa voi nauttia Espanjasta saakka tulleesta valotaiteesta, sillä Madridissa toimiva suomalaisomisteinen valaistussuunnittelutoimisto Lightning Design Collective (LDC) on juuri voittanut Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston järjestämän kansainvälisen suunnittelukilpailun.

Öljysäiliö ympäristötaideteoksena Pääsuunnittelija Tapio Roseniuksen työryhmä muuntaa WDC-hankkeessaan Helsingin Kruunuvuoren rannassa olevan teräksisen öljysäiliön ympäristötaideteokseksi, joka kertoo alueen teollisuushistoriasta ja alueelle rakentuvasta uudesta kaupunginosasta. ”Kaukaa siilo on lyhty, jonka sisällä valo elää. Läheltä se on abstrakti, kuvioitu ja futuristinen. Sisältä maaginen, yllättävä ääni- ja valokollaasi”, kuvailee Rosenius taideteoksen lähtökohtia.

Säiliö sijaitsee Kruunuvuorenselän itärannalla vastapäätä Helsingin kantakaupunkia. Taideteos tulee näkymään laajalle alueella Helsingin niemelle, ympäröiville saarilla sekä merelle.

http://wdchelsinki2012.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.)