Tehtävä kaikille suomalaisille: Kerro Suomen tarinaa maailmalla

Maakuvasivuston videokilpailu

Maakuva.fi-sivusto antaa kaikille suomalaisille mahdollisuuden osallistua Suomen tarinan kertomiseen maailmalla. Tarinaa voi kertoa osallistumalla kaikille avoimeen videokilpailuun tai esittelemällä suomalaista osaamista maakuvan työkalupakin avulla.

Suomen maakuva ei ole vain rajatun asiantuntijajoukon käsissä, vaan se on kaikkien suomalaisten yhteinen asia. Jokainen voi omalta osaltaan osallistua Suomi-kuvan kehittämiseen ja Suomen tarinan kertomiseen maailmalla.

Videokilpailu: Suomelle on tilausta

Suomen suurin vahvuus on maamme luonnonoloihin, historiaan ja kulttuuriin pohjautuva ennakkoluuloton ja ratkaisukeskeinen tapa suhtautua ongelmiin. Maakuva.fi-sivuston kaikille avoimessa videokilpailussa haastetaan kuvaamaan videon keinoin suomalaista luovaa ongelmanratkaisukykyä tai jotain yksittäistä ratkaisua, josta on – tai voisi olla – hyötyä myös muualla maailmassa.

”Pääasia ei ole ammattimainen jälki, vaan videon sisältö. Videon voi halutessaan kuvata vaikka kännykkäkameralla”, korostaa Maakuva.fi-sivuston päätoimittaja Emilia Erkinheimo.

Kilpailuvideon voi toteuttaa yksin tai korkeintaan neljän hengen ryhmässä. Osallistua voivat niin yksityiset henkilöt kuin yritykset ja yhteisötkin. Huumorin käyttö on sallittua, mutta asiattomia videoita ei julkaista.

Parhaille kilpailuun osallistuneille videoille on luvassa mainetta ja kunniaa: onnistuneimpia videoita voidaan käyttää Suomen kansainvälisessä markkinoinnissa. Lisäksi yksi osallistujatiimi palkitaan pääsyllä valitsemaansa tapahtumaan Suomessa lokakuun 2012 ja elokuun 2013 välisenä aikana. Palkintoon sisältyvät matkat, majoitukset 1–3 yöksi sekä pääsyliput enintään 4 hengelle.

Kilpailu on käynnissä tiistaihin 31. heinäkuuta 2012 klo 16 asti. Voittaja ja kunniamaininnat julkistetaan perjantaina 7. syyskuuta 2012 klo 12. Osallistumisohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta http://www.maakuva.fi/videokilpailu/(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Videokilpailun mainosspotti: http://youtu.be/IiYfHR7v-j0(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomalaista vesiosaamista esittelevä video: http://youtu.be/T0kIaFxE-r4(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomi-kuvan työkalupakki

Maakuva.fi-sivustolla julkaistut esitysmateriaalit on tarkoitettu kaikkien niiden käyttöön, joilla on tarvetta tai halua kertoa Suomesta ulkomaalaisille joko työn, opiskelun tai vapaa-ajan puitteissa.

”Esitysmateriaalien toivotaan olevan hyödyllisiä apuvälineitä kaikille Suomi-kuvan kanssa töitä tekeville, koululaisille, opiskelijoille ja esimerkiksi kansainvälisillä markkinoilla toimiville suomalaisyrityksille”, kertoo Timo Heino, ulkoministeriön julkisuusdiplomatian yksikön päällikkö.

Esitykset on laadittu eri näkökulmista erilaisten toimijoiden tarpeita ajatellen, ja niitä on mahdollista muokata omaan käyttöön ja kulloisellekin kohderyhmälle sopiviksi. Aiheet ulottuvat laidasta laitaan; teknologisesta osaamisesta hyvinvointiyhteiskunnan kehitystarinaan. Kyseessä on joustava esitysalusta: Jokainen esittäjä saa kertoa tarinat omalla tavallaan ja valita juuri itselleen ja yleisölleen sopivat esimerkit.

Kaikkien esitysten pääviesti on sama: suomalaiselle osaamiselle ja ongelmanratkaisukyvylle on maailmalla tilausta. Punainen lanka on määritelty maabrändivaltuuskunnan raportin pohjalta.

Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa osoitteesta http://www.maakuva.fi/suomi-kuvan-tyokalupakki/(Linkki toiselle web-sivustolle.). Lisää esityksiä eri teemoista tulee lisää kuluvana vuonna ja nyt julkaistuja tullaan päivittämään.

Mikä maakuva?

Maabrändivaltuuskunta kiteytti marraskuussa 2010 julkaistussa raportissaan kolme teemaa, joihin suomalaisten tapa toimia soveltuu erityisen hyvin. Suomalaisen yhteiskunnan toimivuus, suomalaisten läheinen luontosuhde ja maailman kärkiluokkaa oleva peruskoulutus eivät ole pelkästään ylpeyden aiheita, vaan oikein käytettyinä myös tehokkaita työkaluja. Finland Promotion Boardin julkaisema Maakuva.fi-sivusto jatkaa valtuuskunnan työtä.

Tavoitteena on, että vuoden 2030 Suomi tunnetaan siitä, että me emme pelkää oudoiltakaan kuulostavia haasteita; olemme parhaimmillamme silloin, kun tilanne näyttää mahdottomalta.

Kansakuntaa ei voi brändätä, mutta maalle voi asettaa tavoitemielikuvan. Maa, sen organisaatiot, yritykset ja kansalaiset voivat tehdä konkreettisia tekoja, jotka muuttavat mielikuvaa haluttuun suuntaan. Näin kehitämme Suomi-kuvaa ainoalla oikealla tavalla: tekemällä Suomesta ja koko maailmasta paremman paikan elää.

Lisätiedot:

www.maakuva.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Maakuva Facebookissa: https://www.facebook.com/Maakuva(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Twitter: http://twitter.com/maakuva(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Youtube: http://www.youtube.com/user/Maakuva(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Emilia Erkinheimo
Päätoimittaja, Maakuva.fi
Area Manager, Finnfacts
Puh. 050 5877 144
[email protected]
http://www.finnfacts.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.)




Timo Heino
Päällikkö, Julkisuusdiplomatian yksikkö
Ulkoasiainministeriö
Puh. (09) 1605 5820
[email protected]
http://formin.finland.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.)