Team Finland -tapahtumassa pk-yritysten ääni esiin

Suomen vienninedistämis- ja kansainvälistymispalveluiden keskeiset toimijat järjestävät maanantaina 10. syyskuuta Finlandia-talolla pk-yritysten Team Finland -kansainvälistymispäivän. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 1 400 pk-yritysten ja muiden organisaatioiden edustajaa. Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä ja sosiaalisessa mediassa.

Tilaisuudessa esiintyvät tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Jyrki Katainen, eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb, elinkeinoministeri Jyri Häkämies sekä useiden suomalaisyritysten edustajat. Team Finland -tapahtumassa järjestetään lisäksi 12 työpajaa, joissa yritykset kertovat omat toiveensa vienninedistämis- ja kansainvälistämispalveluiden tehostamiseksi. Työpajoja järjestetään niin maantieteellisiin alueisiin kuin sektorikohtaisiin teemoihinkin liittyen.

Team Finland -konseptilla tarkoitetaan uutta, aiempaa paremmin koordinoitua, verkostomaista toimintatapaa yritysten vienninedistämis- ja kansainvälistämispalveluiden järjestämiseksi. Eri palveluntarjoajien yhteistyötä tiivistetään ja tehostetaan palveluiden asiakaslähtöisyyden varmistamiseksi. Team Finland -toimintamalli pohjautuu hallituksen aiemmin keväällä hyväksymään taloudellisten ulkosuhteiden toimintaohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää työllisyyttä sekä tukea erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymistä.

Team Finlandille asetettiin elokuun alussa strateginen ohjausryhmä, jonka vetäjäksi nimettiin pääministeri Katainen. Finlandia-talon tilaisuus tarjoaa ohjausryhmälle erinomaisen mahdollisuuden kuulla yrityskentältä konkreettisia viestejä siitä, miten Suomen joukkueen yhteispeliä vientikentillä voidaan parantaa.

"Globaaleilla markkinoilla menestyminen on Suomen ja suomalaisten yritysten kannalta äärimmäisen tärkeää. Tämän vuoksi koko valtionjohto haluaa olla Team Finland -toiminnan tukena. Tuleva tapahtuma on meille ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla suomalaisen yrityskentän ääntä, jotta voimme ohjata vientiä ja kansainvälistymistä edistävät organisaatiot auttamaan yrityskenttää parhaalla mahdollisella tavalla", pääministeri Katainen toteaa.

Team Finland -tapahtuman järjestävät yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, Suomen Yrittäjät ja Finpro.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä ulkoministeriön verkkosivuilla http://qsb.webcast.fi/f/formin/formin_20120910_Team_Finland/

sekä Twitterissä hashtagillä #TeamFinland.