Szczecinissä avattiin uusi Suomen kunniakonsulaatti


Aamuvarhaisesta ajankohdasta huolimatta Varsovan lentokentältä lähti torstaina 15.1. innostunut joukko suurlähetystön väkeä kohti Puolan länsirajalla Oder-Neisse joen partaalla olevaa Szczeciniä tarkoituksenaan avata Suomen viides kunniakonsulaatti Puolassa.

Szcecin wiceprezydent

Suurlähettiläs Jari Vilén seurueineen saapui Szczeciniin jo aamulla, silla hänen vierailuohjelmassa oli kunniakonsulaatin avajaistilaisuuden lisäksi myös tapaamiset läänin ja kaupungin viranomaisten kanssa. Tapaamisissa Zachodniopomorskie –läänin viranomaisten kanssa suurlähettiläs esitteli uuden Suomen kunniakonsulin herra Adolf Wysockin sekä keskusteli Suomen näkyvyydestä alueella, josta esimerkkeinä ovat mm. läänissä toimivat Cargotec, Tieto, Ramirent  ja Kemipol. Suomalaisia yrityksiä on alueella toistaiseksi lukumääräisesti vähemmän kuin esim. ruotsalaisia tai tanskalaisia, mutta pohjoismaisten yrityksien joukossa ne työllistävät jo nyt eniten työntekijöitä. Suurlähettiläs ilmaisi toivovansa, että kunniakonsulaatin läsnäolo kannustaa yhä uusia suomalaisia yrityksiä tutkimaan toimintamahdollisuuksiaan alueella.

Szczecin goscie

Lämminhenkisiin avajaisiin, jotka pidettiin kunniakonsulaatin toimitiloissa meriteollisuuteen erikoistuneiden yritysten EuroAfrican talossa, saapui useita vieraita, jotka edustivat kaupungin ja valtion viranomaisia sekä alueella toimivia yrityksiä ja järjestöjä sekä tiedotusvälineitä. Mukana olivat myös uuden konsulin perheen jäseniä ja ystäviä.

Szczecin konsul

Tohtori Adolf Wysocki on hyvin tunnettu ja arvostettu Zachodniopomorskie -läänin alueella. Usean vuoden ajan hän on toiminut Puolan laivanvarustajialiiton pääsihteerinä, hän on CREWMAN yrityksen toimitusjohtaja ja hän oli myös EuroAfrica –yrityksen monivuotinen varapuheenjohtaja. Hänen ja hänen perheensnä yhteys Suomeen alkoi jo 1990-luvulla, jolloin Wysocki toimi mm. Puolan suurlähetystön kaupallisena edustjana Suomessa  ja työskenteli puolalais-suomalaisessa yrityksessä. Kunniakonsulaatti sijaitsee Szczecininissä, Energetyków kadulla 3 / 4, huone 314-ssa.