Suomen yhdeksäs kunniakonsulaatti avattiin Kielcessä


Suomen kunniakonsulaattiverkosto Puolassa kasvoi jälleen.  Torstaina, marraskuun 13. päivänä avattiin yhdeksäs kunniakonsulaatti, joka sijaitsee Świętokrzyskien läänissä Kielcen kaupungissa.

Kielcen kunniakonsuliksi nimitettiin Tadeusz Pęczek. Hän toimii EPRD:n hallintoneuvoston puheenjohtajana ja on myös yksi sen perustajista. EPRD (Office for Economic Policy and Regional Development) on erityisesti maaseudun kehittämiseen ja aluepolitiikkaan erikoistunut kansainvälinen konsulttifirma.

Viralliset avajaiset pidettiin kunniakonsulaatin tiloissa, osoitteessa ul. Szkolna 36 A. Tilaisuuteen oli tullut poikkeuksellisen runsaslukuisesti median edustajia, joita kiinnosti muun muassa kunniakonsulaatin tehtävät yleisesti ja Suomen ja Puolan välinen yhteistyö erityisesti.

Kunniakonsuli Tadeusz Pęczek, suurlähettiläs Hanna Lehtinen ja Kielcen apulaispormestari Tadeusz Sayor kunniakonsulaatin virallisissa avajaisissa

Avajaisten jälkeinen juhlatilaisuus pidettiin näyttävässä Pałac Biskupów Krakowskich –museossa. Mukana tilaisuudessa oli arvovaltainen joukko Świętokrzyskien läänin ja Kielcen kaupungin korkeinta johtoa sekä kunniakonsulin muita tärkeitä yhteistyökumppaneita. Pęczek on aktiivinen paikallinen toimija ja hän on monessa alueensa kehittämishankkeessa mukana. Świętokrzyskien lääninjohtaja Bożentyna Pałka-Koruba, maakuntajohtaja Adam Jarubas ja kaupungin apulaispormestari Tadeusz Sayor kiittivätkin Pęczekiä hänen ponnisteluistaan eritoten Świętokrzyskien läänin ja Keski-Suomen maakunnan yhteistyön edistämisessä.

Kielcen kunniakonsuli Tadeusz Pęczek ja suurlähettiläs Hanna Lehtinen

Suurlähettiläs Hanna Lehtinen nimityspuheessaan muun muassa kiitti Pęczekin aktiivisuutta alueen kehittäjänä ja halua edistää Suomen ja Puolan välisiä suhteita sekä toivoi, että alueelle saadaan lisää suomalaisia investointeja nykyisten lisäksi. Suurlähettiläs luovutti kunniakonsulille nimityskirjan ja leijonaleiman. Kunniakonsuli Tadeusz Pęczek kiitospuheessaan kiitti hänelle osoitetusta luottamuksesta ja korosti erityisesti ihailevansa suomalaisen tieteen ja yritysmaailman hyvää ja hedelmällistä yhteistyötä – asiaa, jonka hän haluaisi tuoda myös Puolaan.

Avajaisjuhla päättyi musiikkiesitykseen.