Suomalaisen elokuvan katselmus 2013

Toivotamme teidät tervetulleeksi jokavuotiseen suomalaisen elokuvan tapahtumaan, Muranow elokuvateatteriin. Aloitamme maanantaina 2. joulukuuta, klo 20.00 elokuvalla "Rakkauden rasvaprosentti" ohj. Mikko Kuparinen.

Esitämme neljä elokuvaa.
2 joulukuuta, klo. 20.00 Rakkauden rasvaprosentti
3 joulukuuta, klo. 20.00 8-pallo
4 joulukuuta, klo. 18.00 Hiljaisuus
4 joulukuuta, klo. 20.30 Miesten välisiä keskusteluja



Rakkauden rasvaprosentti

Rakkauden rasvaprosentti Rakkauden rasvaprosentti on romanttinen komedia, joka pistää parisuhteen puntariin.
Stigulla ja Ellalla on seksisuhde. Rakastunut Stigu tyytyy siihen, mitä saa, koska Ella ei halua enempää. Kunnes he joutuvat yhteiseen työprojektiin – suunnittelemaan Väestöliitolle mainoksen kestävästä parisuhteesta. Tehtävä vaikuttaa mahdottomalta, sillä Ella ei usko aiheeseen ja Stigu taas ei tiedä siitä mitään. Matkalla kaikki on kuitenkin mahdollista, sillä parisuhteen saloja selvittäessään Ella ja Stigu ajautuvat aina sinne kauneimpaan, mitä Suomen suvella on tarjota, paikkaan jossa lopulta otetaan miehestä ja naisesta mittaa: Sonkajärven eukonkannon MM-kisoihin. Aika alkaa käydä vähiin ja Stigu menee liian pitkälle yrityksessään voittaa Ella puolelleen.

Rakkauden rasvaprosentti traileri(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

8-pallo
8pallo

Pike (Jessica Grabowsky) on vankilasta vapautuva pienen tytön äiti. Takana on repaleinen menneisyys, edessä epävarmuus. Pike on päättänyt saada kiinni uudesta elämästä, enää ei ole varaa tehdä virheitä.
Ulkomailta palaava entinen poikaystävä Lalli (Eero Aho) sotkee Piken suunnitelmat. Lalli tuo mukanaan intohimon, mutta avaa samalla ikkunan menneisyyteen, johon Pike ei enää halua palata.
Piken tulevaisuudesta on kiinnostunut myös poliisietsivä Elias (Pirkka-Pekka Petelius), jolla on tarve varmistaa, että entinen asiakas pärjää uudessa elämässään. Vai onko se sittenkin rakkautta? Eliaksen pariksi tutkintaosastolle määrätään työtapaturmasta toipuva Olli (Mikko Leppilampi), jonka hartioita painaa ero.
Siinä missä Pike haluaisi käyttää mahdollisuutensa uuteen elämään, haluaisi Olli entisen elämänsä takaisin. Menneisyyteen ei voi kuitenkaan palata eikä sitä voi unohtaa. Tulevaisuus on kohdattava.
8-pallo traileri(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)



Hiljasuus

Hiljaisuus

Eletään talvea ja kevättä 1944. Rintamalinjan välittömässä läheisyydessä sijaitsee kaatuneitten evakuoimiskeskus, jonne kuolleet sotilaat suomalaisten toisessa maailmansodassa noudattaman tavan mukaan kerätään huollettaviksi kotiin lähettämistä varten. Eino (Joonas Saartamo) astuu palvelukseen yhdessä ystävänsä Antin (Lauri Tilkanen) kanssa yksikköön, jossa muutaman naisen ja miehen joukko suorittaa raskasta ja vaativaa tehtävää. Ensitapaamisessaan vainajia kotimultiin valmistelevien lottien kanssa miehet joutuvat silmätysten päähän ammutun suomalaissotilaan kansa ja järkyttävä näky saa Antin pyörtymään. Tottuneesti kuolleiden kanssa työskenteleviä lottia ovat Siiri (Joanna Haartti), Jaana (Terhi Suorlahti) ja naiskolmikon henkisenä johtajana kuppari-Miina (Sinikka Mokkila).

Einon tärkein tehtävä on huolehtia lupauksestaan Antin isälle – pitää tämä erossa vaikeuksista ja ennen kaikkea hengissä. Antti on iloinen ja lottia hymyllään hurmaava kauppamies, joka sälyttää raskaimmat työt Einolle. Kaikessa hiljaisuudessa Antti käy vaihtokauppaa linjojen välissä sattumoisin kohtaamansa venäläisotilaan kanssa. Miehet jatkavat veljeilevää liiketoimintaansa salatuissa yöllisissä tapaamisissa ei-kenenkään maalla. Jotain ankarasti kiellettystä kaupankäynnistä tulee sotilaspastori Hiltusen (Kari Hakala) tietoon, mutta tämä luulee, että krusifiksien ja kultahampaiden ilmaantumisessa on ollut kyse "vain" ruumiinryöstämisestä.

Eino joutuu toden ja unen rajalle mieleltään ilmeisen järkkyneen Korpikankaan, entisen lääketieteen ylioppilaan kanssa (Ilkka Heiskanen). Tämä keskustelee vainajien kanssa eikä epäröi kosketella kuolleita. Talviset ruumiiden sulatusrupeamat yöllisessä riihessäkään eivät näytä olevan Korpikankaalle ylivoimainen este.

Hiljaisuus traileri(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Miesten välisiä keskusteluja

Miesten välisiä keskusteluja Kirjailija Kari Mairisaari (Juha Kukkonen) on niittänyt menestystä ja lööppinäkyvyyttä. Poliittiseksi satiiriksi persuista suunniteltu yhdeksäs romaani ei kuitenkaan ota syntyäkseen, kirjoittamisen päämäärä ja tarkoitus ovat hukassa. Yksityiselämäkään ei tarjoa vakautta. Mairisaari haastaa kuitenkin tekijyytensä ja astuu itselleen uusille poluille, joilla taustatutkimukset tekevät kipeää niin fyysisesti kuin henkisestikin
Miesten välisiä keskusteluja kuvaa taiteen tekemisen haasteita, ihmisten välisiä kohtaamisia ja ystävyyttä. Elokuva kurvaa jalkapallokentän, kapakan ja kirjailijakammion kautta vieraisiin maailmoihin, jotka kuitenkin ovat yksi ja yhteinen. Huumorilla varustettuna elokuva uskaltautuu elämän suurten kysymysten, syyllisyyden ja sovituksen, äärelle. Miesten välisiä keskusteluja, joista naisenkin on parasta ottaa selvää - ymmärtääkseen.

Miesten välisiä keskusteluja traileri(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lippuja kaikkiin elokuvanäytöksiin saa Muranów-elokuvateatterista.