Runo&Rekry – suomen kielen opiskelijat tapasivat suomalaisyrityksiä    

Taide, tiede ja talous kohtasivat 18.3 Suomen suurlähetystössä Varsovassa Runo&Rekry tapahtumassa. Toisin sanottuna puolalaiset suomen kielen opiskelijat Gdanskin, Varsovan ja Poznanin yliopistoista pääsivät tapaamaan suomalaisyritysten edustajia ja kuulemaan näiden toiminnasta. Suomalaisyrityksistä paikalla olivat Kemira, OpusCapita ja UPM. Kunniavieraana yleisölle esiintyi nuori suomalaisrunoilija Juhana Henrikki Harju, jonka runoja oli maaliskuussa esillä Varsovan metrossa.

Runo&Rekryn paneelikeskustelussa suomen opiskelijat pääsivät esittämään kysymyksiä suomalaisyrityksille.

Illan alusti suurlähettiläs Hanna Lehtinen, joka kertoi suomen kielen kasvavasta tarpeesta Puolassa. Suurlähettiläs oli erityisen iloinen Gdanskin tuoreesta Suomen kielen oppiaineesta, joka aloitti toimintansa syksyllä 2015.

Suurlähettilään puheen jälkeen yritykset osallistuivat paneelikeskusteluun, jonka teema oli Suomen kielen opiskelijoiden mahdollisuudet suomalaisyrityksissä. Paljastui, että suomen kielen osaajia tarvitaan yrityksestä riippuen erilaisiin tehtäviin: asiakaspalvelussa tärkeää on sujuva suomen osaaminen, kun taas kirjanpidossa pärjää vähemmälläkin kielitaidolla. Yritykset halusivat kannustaa opiskelijoita ottamaan sivuaineiksi talouteen liittyviä aineita, jolloin he pystyisivät yhdistämään kielitaitoonsa yritysmaailmassa tärkeää erikoisosaamista.

Suomen kielen opiskelijoita oli paikalla lähes 70. Paneelikeskustelun jälkeen opiskelijat ja yritykset pääsivät keskustelemaan kasvotusten buffet-ruokailun merkeissä. Tietojemme mukaan lupaavia kontakteja solmittiin puolin ja toisin!

Suomen suurlähetystö Varsovassa haluaa tarjota suomalaisyrityksille mahdollisuuden järjestää vastaavankaltaisia tapahtumia myös tulevaisuudessa.