Presidentti Halonen tapasi Sivilisaatioiden Allianssin johtajan

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Presidentti Tarja Halonen ja YK:n Sivilisaatioiden Allianssin korkea edustaja Jorge Sampaio  Presidentinlinnassa 6. syyskuuta 2011. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tapasi YK:n Sivilisaatioiden Allianssin korkean edustajan, Portugalin entisen presidentin Jorge Sampaion Presidentinlinnassa tiistaina 6. syyskuuta 2011. Tapaamisessa keskusteltiin mm. YK:n vuosituhattavoitteista, vähemmistöjen asemasta sekä ajankohtaisesta kansainvälisestä tilanteesta Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.

Korkea edustaja Sampaio kertoi Sivilisaatioiden Allianssin tulevista hankkeista. Allianssi toimii YK:n suojeluksessa ja sen tarkoituksena on edistää kulttuurien ja uskontojen välistä vuoropuhelua sekä erityisesti rakentaa siltoja läntisen ja islamilaisen maailman välille. Allianssin keskeisiä toiminta-alueita ovat nuoriso, media, kasvatus ja koulutus sekä maahanmuutto.

Presidentti Halonen on ollut tukemassa Sivilisaatioiden Allianssin toimintaa sen alkuajoista lähtien. Hän osallistui Allianssin ensimmäisiin huippukokouksiin vuonna 2008 Madridissa sekä 2009 Istanbulissa.

Presidentti Halonen kertoi Sampaiolle myös omasta aloitteestaan kutsua koolle Suomessa toimivien uskontokuntien johtajat syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen. Näitä tapaamisia on nyt järjestetty menestyksekkäästi kymmenen vuoden ajan.