Jälleen kerran aikaisin aamulla, lintujen laulun säestyksellä, suurlähettiläs Jari Vilén ja rouva Eva Söregi-Vilén suunnistivat kohti Varsovan lentokenttää ehtiäkseen aamun ensimmäiseen ja päivän ainoaan Szczecinin koneeseen.  Edessä oli kaikkien Puolassa olevien pohjoismaiden suurlähettiläiden yhteinen vierailupäivä Szczeciniin ja osallistuminen kaupungin ensimmäisiin Pohjoismaisiin päiviin.

Szczecinin kaupunki oli päättänyt tehdä kaikille selväksi, että sen mielestä Puola on itämerellinen ja myös pohjoismainen kaupunki. Kahden päivän aikana käsiteltiin niin pohjoismaista yrityskulttuuria kuin koulutuspolitiikkaa, alueellista kulttuuria unohtamatta.

Suomen suurlähetystö, Varsova
Valokuva muumien kanssa

Paikalle saapuneita lähettiläitä "grillattiin" paneelissa yhteistyön sisällöstä ja konkreettisista keinoista, sekä samalla pohdittiin eri rahoitusmahdollisuuksia ja yritysten toimintaedellytyksiä alueella.

Koululaiset olivat valmistautuneet päiviin niin Tove Janssonin kuin Astrid Lindgreninkin tuotantoon tutustumalla ja tarjolla oli niin Muumi-näytelmää kuin myös Abba-henkistä tanssiesitystä. 

Suomen suurlähetystö, Varsova
Lapset osallistuivat pohjoismaisten päivien viettoon

Suomi oli päivillä läsnä näkyvästi muumien lisäksi myös Alueiden komitean jäsenen ja Aalto-yliopiston rehtorin neuvonantajan, Markku Markkulan avulla. Markku alusti yli 200 kiinnostuneelle kuulijalle Suomen koulutuspolitiikan menestyksen saloja.

Suurlähettiläitä hemmoteltiin paitsi kauniilla keväisellä säällä, myös sillä, että heille annettiin ainutlaatuinen mahdollisuus käydä tutistumassa vielä kesken olevaan Świnoujścien LNG-terminaaliin. Świnoujścien LNG-terminaali on yksi suurimmista ja tärkeimmistä investointiprojekteista, millä pyritään parantamaan Puolan energiaturvallisuutta. Terminaali mahdollistaa kaasutoimitukset Puolaan mistä tahansa suunnasta maailmassa ja on ensimmäinen laatuaan Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Itämeren alueella. Terminaalilla on keskeinen rooli Puolan tavoitteissa vähentää riippuvuutta Venäjän kaasuntuonnista.

Uutislinkkejä puolaksi liittyen pohjoismaisiin päiviin:

http://www.szczecin.pl/UMSzczecinSwiat/chapter_59018.asp?soid=9A98F060E91643D6858F7D257EEA5927(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,15744863,Ambasador_Szwecji__Szczecin_moze_byc_przykladem_dla.html(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,15739821,Czy_Skandynawia_jest_fajna__Masz_trzy_dni__zeby_sie.html(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

http://www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Ruszyly-Dni-Skandynawskie(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)