Muotoilun vuosi 2005

Muotoilun vuoden tavoitteena on kertoa muotoilun merkityksestä ja mahdollisuuksista yhteiskuntamme luovana voimavarana ja taloudellisen kilpailukyvyn edistäjänä. Sanomana on, että "muotoilu lähtee ihmisestä ja on ihmistä varten".

Muotoilun vuoden järjestävät Design Forum Finland (koordinaattori), Taideteollinen korkeakoulu, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo ry, Grafia ry, Lapin yliopisto, Designmuseo, Armi ry, Valtion muotoilutoimikunta ja Muotoilun Round Table. Lisäksi verkostoon kuuluu joukko elinkeinoelämän ja ammattiyhdistysliikkeen vaikuttajia ja yrityksiä.

Muotoilun vuoden suojelija on pääministeri Matti Vanhanen.

Miksi ja mihin muotoilua tarvitaan?

Teknologisen osaamisen rinnalle tarvitaan muotoilua. Muotoilu on yritysten kilpailukyvyn ja hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisen kannalta avainasemassa. Pelkkä teknisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen tuote ei enää riitä. Ratkaisevaa on, millaisen kokemuksen tuote käyttäjässään synnyttää.

Muotoilun vuosi juhlistaa muotoilupoliittisen ohjelman, Muotoilu 2005! päättymistä. Ohjelman lähtökohtana on talouden rakenteissa tapahtuneet muutokset ja suomalaisen elinkeinoelämän kilpailukyvyn parantaminen muotoiluosaamista hyödyntämällä.

Ympäri Suomea tapahtuu

Muotoilun vuosi 2005 lanseerattiin kokonaisuudessaan marraskuun lopussa. Silloin julkaistiin kevään tapahtumaohjelma. Vuoden 2005 syksyn ohjelma julkaistaan toukokuussa. Ohjelmatarjonta koostuu lukuisista ympäri Suomea järjestettävistä tapahtumista, joissa on mahdollista tutustua muotoiluun, alan ammattilaisiin, koulutukseen ja tutkimukseen, innovaatioihin ja uusiin tuotteisiin sekä muotoilua hyödyntäviin yrityksiin.






Lisätietoja
Muotoilun vuosi 2005(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)