Kesä designpääkaupungissa

World Design Capital Helsinkiä ympäröi luonnon lisäksi arjen design. Suomen ja designin pääkaupunki on täynnä paikkoja ja tapahtumia, joiden joukosta niin kaupungin asukkaat kuin vierailijatkin voivat poimia kesäsuosikkinsa. Löytöretki designpääkaupungissa voi yllättää tottuneenkin Helsingin-kävijän.

Paviljonki Paviljonki

Designpääkaupunkilaisten oma olohuone, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon naapurissa sijaitseva Paviljonki(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), tarjoaa kaikille ilmaista ohjelmaa koko kesän ajan. Paviljongissa voi esimerkiksi rentoutua lukunurkkauksessa, joogata, syödä ja juoda hyvin ravintolassa sekä osallistua keskusteluihin, työpajoihin ja elokuvailtoihin.

Designpääkaupunkiin voi tutustua myös valmiiden reittien avulla. WDC Helsinki 2012 -nettisivuilta löytyy viisi erilaista vaihtoehtoa, joiden avulla voi suunnistaa vaikkapa kohti ”kulttuuria ja kohtaamispaikkoja” ja ”maskuliinista muotoilua”, tai seikkailla ”lapsille ja lapsenmielisille” suunniteltua reittiä. Helsingin katukylttien ja kirjainten kiehtovaan maailmaan voi tutustua Fonttikävelyllä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), jonka kartan saa Napa Galleriasta tai verkosta.

Kalasataman skeittipuisto Kalasataman skeittipuisto

Kaikki jotka kokevat itse olevansa muotoilun tarpeessa, voivat treenata urbaanilla ulkoilmakuntosalilla Töölönlahden lenkkipolun varrella, aivan Helsingin keskustassa. Kalasataman skeittipuistossa (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)pääsee näyttämään omat lautailutaitonsa, tai ihailemaan muiden temppuja. Kaupunkiviljelypuutarha Kääntöpöytä (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)puolestaan tarjoaa levähdyspaikan kaupungin sydämessä, vanhojen veturitallien rautatieläismiljöössä. Samassa yhteydessä on lisäksi kahvila ja toimintakeidas. Huoahtaa voi myös Kampin Hiljaisuuden kappelissa.

Kääntöpöytä Kääntöpöytä

Kaiken muun ohella designpääkaupunki on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia näyttelyitä. Esimerkiksi helsinkiläismuotoilijoiden tuotteita 1700-luvulta nykypäivään esittelee näyttely Hankasalmen huvilassa. Arabian muotoilu- ja taidealueen tehdaskorttelissa pääsee tutustumaan keramiikkaesineiden valmistusprosessiin, ja alueelta löytyy myös taidepolkuja, kirpputoreja, puutarhaelämyksiä ja kaupunkiviljelyä.

Lisää tietoa näistä ja lukemattomista muista designpääkaupungin menoista löytyy sivustolta www.wdchelsinki2012.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Teksti: Katri Meriläinen
Kuvat: World Design Capital Helsinki 2012