Hiihtoseura ”Biegówki” ja Kampinoskin kansallispuisto toivottavat kaikki murtomaahiihdon ja historian ystävät tervetulleeksi lauantaina 18. helmikuuta järjestettävälle hiihtoretkelle Kampinoskin kansallispuistoon. Tämän vuoden hiihtoretken teemana on ”sotilaat suksilla”.

Hiihtoretken reitti tulee kulkemaan kansallispuiston luoteisalueiden kautta. Hiihtoretki alkaa Wilczy Tułowskien vanhalta juna-asemalta ja päättyy Kampinowksin kansallispuiston museolle Granicassa. Hiihtoreitin pituus on noin 20 kilometriä.

Finski żołnierz Historiallisista nähtävyyksistä ja elämyksistä ei reitin varrella ole puutetta. Yksi hiihtoretken yllätyksistä on suomalaiset sotilaat, jotka ovat piiloutuneet lumeen reitin varrelle. Sotilaat ovat pukeutuneet alkuperäisiin talvisodan univormuihin. Puolalaisen Suomen Armeija -rekonstruktioryhmän jäsenet kertovat hiihtoretken osallistujille talvisodan aikaisista suomalaisista hiihtojoukoista, joiden toiminta edesauttoi vihollisen torjumisen ja Suomen itsenäisyyden säilyttämisen.

Hiihtoretkellä tutustutaan myös 1920-luvun puolalaissotilaiden hiihtokalustoon, sotilaiden hiihtokoulutukseen ja 1500-luvulla rakennettuun Brochowin kirkkolinnakkeeseen. Lisäksi luvassa on lepohetki nuotion äärellä. Koko hiihtoretken ajan osallistujien seurana on Puolan asevoimien 21. vuoristoprikaatin sotilaita.

JÄRJESTELYT

 Kokoontuminen lauantaina 18. helmikuuta, kello 8:15, Plac Bankowyn Słowackin patsaan luona. Bussi Kampinoskin puistoon lähtee kello 8:30. Paluu samaan paikkaan kello 17:30-18:00. Kyytiin voi nousta myös os. Górczewskan McDonaldsin kohdalla kello 8:50. (Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, kummassa paikassa haluaa nousta kyytiin.)

Tapahtumaan osallistumisen hinta TN Biegówki -hiihtoseuran jäsenille on 32 PLN. Muille osallistujille hinta on 38 PLN.

Ilmoittautua voi sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Lisätietoja tapahtumasta saa sivulta: www.tnbiegowki.pl(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Suomen suurlähetystö kiittää järjestäjiä luvasta käyttää tekstiä sekä kuvaa.