Hernekeittoa ja laskiaispullia
Varsovan suurlähetystössä vietettiin 13. helmikuuta laskiaislounasta.
Suurlähettiläs kutsui laskiaislounaalle
Varsovan suurlähetystön Team Finland -laskiaislounaalle oli kutsuttu suurlähetystön, puolustusasia- toimiston ja Finpron väki. Nälkäinen joukko sai eteensä perinteisiä suomalaisia laskiaisherkkuja: hernekeittoa (grochówka) ja jälkiruuaksi laskiaispullia.
Laskiaispullia hillolla ja mantelimassalla
Puolassa laskiainen on perinteisesti katolisen kirkon kevätpaaston alkamisjuhla, joten hernekeitosta oli saatavilla sekä normaali- että lihaton paastoversio. Laskiaispullia oli tarjolla sekä hillolla ja mantelimassalla, mikä herätti vilkkaan keskustelun, kumpi niistä maistuu paremmalta. Suosikista ei kuitenkaan päästy yksimielisyyteen – sekä hillo että mantelimassa löysi kannattajansa.
Hernekeitto teki kauppansa