Design-vuosi näkyy myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Helsinki-Vantaan lentoasema panostaa muotoiluun designpääkaupunkivuoden kunniaksi. Lentoasema avaa designpääkaupunkivuoden innoittamana design-gallerian. Finavia toivoo lanseeraamansa Art Port -konseptin auttavan Helsinki-Vantaata erottumaan muista lentokentistä. Tällä hetkellä missään ei ole kokonaista lentokenttää, joka omistautuisi taiteelle ja muotoilulle Helsinki-Vantaan tavoin. Tarkoituksena on avata kevään aikana useampiakin galleriatiloja.

Helsinki-Vantaan lentoasema panostaa muotoiluun designpääkaupunkivuoden kunniaksi. Kuvassa Tiina Veräjänkorvan Finnflakes-installaatio.
 Helsinki-Vantaan lentoasema panostaa muotoiluun designpääkaupunkivuoden kunniaksi. Kuvassa Tiina Veräjänkorvan Finnflakes-installaatio.  

— Taidegalleriat lisäävät viihtyvyyttä ja tarjoavat elämyksiä sekä mahdollisuuksia irtaantua hetkeksi kiireestä, Finavian asiakkuuksista ja markkinoinnista vastaava johtaja Kimmo Ruotsalainen kertoo. Artport Gallery on World Design Capital 2012 -hanke ja osa design-vuoden ohjelmaa.

Helsinki-Vantaan gallerioihin ei tehdä liian hienoa tunnelmaa, jotta kynnys astua sisään olisi mahdollisimman matala. Näyttelyt rakennetaan matkustajia palveleviksi kokonaisuuksiksi.

16. helmikuuta avattu Design Gallery sijaitsee portilla 11 ja se on avoinna kaikille matkustajille. Kaikkiin kevään aikana avautuviin gallerioihin on maksuton sisäänpääsy.