Ahtisaari-päivänä vältetään kahnauksia ja ratkotaan ristiriitoja  

 

 

 

 

 

 

Rauha ja sovinto ovat vallitsevat teemat keskiviikkona 16. marraskuuta vietettävänä Ahtisaari-päivänä. Koulut Suomessa ja Environment Online -verkostoon (ENO) kuuluvat koulut ympäri maailman voivat osallistua päivän tapahtumiin esimerkiksi sovintoa ja rauhaa käsittelevin videoklipein tai istuttamalla sovinnon puun. Ahtisaari front

 

Ahtisaari-päivää vietetään joka vuosi Martin nimipäivän tienoilla. Tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoa konfliktien ratkaisemisesta ja ennaltaehkäisemisestä.

Ahtisaari-päivä liittyy Suomen maabrändityöryhmän raporttiin, jossa ulkoasiainministeriön tehtäväksi tuli käynnistää Ahtisaari-päivän viettäminen. Juhlapäivä on osa Suomen rauhanvälittämistoiminnan tunnetuksi tekemistä.

Valtakunnallisen Ahtisaari-päivän tavoitteena on lisätä tietoa konfliktien ennaltaehkäisemisestä ja ratkaisemisesta niin koulun omassa yhteisössä kuin kansainväliselläkin tasolla. Keskeinen oppimisteema on se, miten otetaan vastuuta ja toimitaan toisten kanssa niin, että kahnauksilta vältytään. Ristiriitatilanteissa tulee saada syntymään ratkaisu, johon kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.

Martti Ahtisaari toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1994–2000. Hänet palkittiin ensimmäisenä suomalaisena Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 2008 ponnisteluistaan rauhan puolesta.

Lisätietoja:
Ahtisaari-päivän virallinen sivusto(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Ahtisaari-päivän Facebook-sivu(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)