Ahtisaari-päivä on saanut oman tunnuksen

Tiedote 251/2011
4.10.2011

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa vietettävä Ahtisaari-päivä on saanut oman virallisen tunnuksensa. Kuvassa yhdistyy kaksi erilaista kuvaa, yleisesti rauhansymbolina tunnettu lentävä kyyhkynen sekä kättelevät kädet. Tunnukseen haluttiinkin tuoda juuri Ahtisaari-päivän tematiikkaan sopiva kaksoismerkitys; kun lentävä kyyhkynen symboloi rauhaa, viittaavat sen alapuolella olevat kättelevät kädet taas sovinnon tekemiseen.

Klassisen hillitty tunnus pyrkii typografiansa ja muotokielensä kautta luomaan kevyen mutta tunnistettavan, selkeän ja ajattoman merkin. Nyt julkaistava kuva tulee olemaan vuosittain vietettävän Ahtisaari-päivän virallinen tunnus.

Ahtisaari-päivän tarkoituksena on lisätä rauhanvälitystyön tunnettuutta korostamalla erityisesti koulutuksen, tiedon ja viestinnän merkitystä. Idea Ahtisaari-päivän viettämiselle tuli Suomen maabrändityöryhmältä, joka antoi tämän tehtävän ulkoministeriölle. Ulkoministeriö osallistui keväällä 2011 Ahtisaaren järjestön Crisis Management Initiative CMI:n 10-vuotisjuhlaseminaariin ja tukee yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön ja opetushallituksen kanssa myös 16. marraskuuta järjestettävää, kouluissa tapahtuvaa Ahtisaari-päivää. Päivän päätapahtumapaikkana on tänä vuonna Oulu.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Keijo Norvanto, puh. 09 1605 5836 tai 040 520 3925

Katso tunnus:

Lataa tunnukset tästä (EPS-tiedostoina):

 På svenska (EPS-fil):