Liman miljoonakaupungin keskustakortteli hiljentyy Suomen luontoa kuvaavan taidenäyttelyn äärellä

Krohn nosto

Naturaleza y silencio –näyttely kokoaa samoihin tiloihin Inari Krohnin grafiikkaa ja vesiväritöitä sekä Katri Lassilan analogivalokuviinsa vangitsemaa pohjoisen valoa reflektioksi Suomen erämaiden rauhasta ja hiljaisuudesta. Näyttely on avoinna yleisölle Inca Garcilaso –kulttuurikeskuksen galleriassa 6.11.-4.12.2018.

Suomen Liman suurlähetystön organisoima suomalaistaiteilijoiden näyttelyiden sarja Perun pääkaupungissa saa jatkoa Inari Krohnin ja Katri Lassilan yhteisnäyttelyllä Perun ulkoministeriön Inca Garcilaso –kulttuurikeskuksessa.

Pitkän uran tehnyt Inari Krohn on Suomen arvostetuimpia taiteilijoita, joka tunnetaan erityisesti taidokkaasta taidegrafiikastaan. Ensimmäisessä Perun näyttelyssään Krohn esittelee vedoksia kymmenistä tunnetuimmista teoksistaan vuosien varrelta, sekä hiljattain valmistuneita vesiväritöitä.

Katri Lassila työskentelee analogivalokuvan parissa niin valokuvaajana kuin perinteisten valokuvaus- ja kehitystekniikoiden edistäjänä. Andien juurelle Lassila tuo hopeagelatiinivedoksia Lapin Lemmenjoelta.

Kuva: Katri Lassila
lassila

Taiteilijoiden suomalaisen käsityöläisyyden parhaita perinteitä ilmentävä yhteisnäyttely on herättänyt perulaisyleisössä  ihastusta ja uteliaisuutta. Avajaismatkallaan Limassa Krohn ja Lassila esitelmöivät kulttuurikeskuksen tiloissa suomalaisen naistaiteilijuuden historiasta, sekä vastasivat kysymyksiin työnsä teknisestä puolesta, niin Perussa vähemmälle perinteelle jääneen taidegrafiikan, kuin perinteisten valokuvanvedostustekniikoiden yksityiskohdista.

Inari Krohn ja Katri Lassila - Naturaleza y silencio:

6.11.-4.12.2018

Centro Cultural Inca Garcilaso, Jr. Ucayali 391, Lima

Ti-Pe 10-20, La-Su 10-18, Vapaa pääsy

Lisätietoa: www.ccincagarcilaso.gob.pe(Linkki toiselle web-sivustolle.)

logo emb