Etelä-Amerikan kulinaarisessa pääkaupungissa Limassa vietetään suomalaisen gastronomian viikkoa

pääkuvaksi

Suomalaiskokit Miki Puikkonen ja Juho Hokkanen tarjoilevat kymmenen päivän ajan perulaisyleisölle suomalaisen keittiön klassikkoja. Suomen Liman suurlähetystön yhdessä Swissôtel Liman kanssa toteuttama tapahtuma luo vuorovaikutusta kahden kukoistavan kulinaarisen kulttuurin välille.

Lima, yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista metropoleista, on kokenut viimeisen puolen vuosikymmenen aikana valtavan gastronomisen kukoistuksen. Yleisesti puhutaan perulaisen keittiön "boomista", joka on tehnyt sen keittiömestareista alan kansainvälisiä tähtiä, ravintolakentästä asukkaiden ylpeydenaiheen ja kaupungista monipuolisen kansainvälisen ruokaturismin, fuusiokeittiöiden ja erilaisten gastronomiatapahtumien näyttämön.

Parhaillaan käynnissä oleva suomalaisen gastronomian viikko, Semana de gastronomía finlandesa, tekee tässä kontekstissa ensi kertaa tunnetuksi myös suomalaista keittotaitoa. Tapahtuman järjestää Suomen suurlähetystö Limassa yhteistyössä Swissôtel Liman kanssa,  ja sen tähtinä häärii kaksi nuorta suomalaista kansainvälistä uraa tekevää keittiömestaria, Miki Puikkonen ja Juho Hokkanen. Juhlaviikon päätapahtuman muodostaa La Locanda –ravintolassa  13.-23.9. tarjoiltava menu, jossa kaksikko kertoo versioivansa suomalaisia klassikkoannoksia yhdistellen perinteitä ja uusia tulokulmia. Lisäksi miehet ovat tuoneet paikallisten gourmandien tutustuttavaksi tukun suomalaisia syksyisiä raaka-aineita, kertovat suomalaisesta keittiöstä tiedostusvälineissä sekä pitävät mestarikurssin maailmankuulun perulaiskeittiömestarin Gastón Acurion ravintolakoulutusta vähävaraisille nuorille tarjoavassa Fundación Pachacutec -säätiössä.

Kokit
Keittiömestarit Miki Puikkonen ja Juho Hokkanen.

Tapahtumaan on osallistunut sen ensimmäisinä päivinä jo runsaasti perulaisen korkeakeittiön koulimaa yleisöä, ja se on saanut laajaa näkyvyyttä niin paikallisessa alan lehdistössä, tv:ssä kuin sosiaalisessa mediassakin, missä kuuden vaikutusvaltaisimman aiheesta kirjoittaneen ruokablogistin julkaisut tapahtumasta ovat tavoittaneet toistaiseksi yli 71 000 ihmistä.

Suomalaisen gastronomian viikko Limassa:

Restaurante La Locanda, Swissôtel Lima,  Av. Santo Toribio 173 Vía Central 150, Centro Empresarial San Isidro, Cercado de Lima, Peru. 13.-23.9.2018.

            logo emb                    logo fff