Information om verksamheten vid Finlands ambassad i Islamabad

Svar på vanliga frågor om verksamheten vid Finlands ambassad i Islamabad

När har Finland öppnat en ambassad i Islamabad?


Ambassadens verksamhet har startat den 1 september 2022, men beskickningen har ännu inga lokaler. 

Hur kan jag få mina inreseärenden uträttade om beskickningen inte har något kontor?


Uppehållstillståndsärenden uträttas liksom hittills vid Finlands beskickning i Abu Dhabi. Nederländerna fortsätter tills vidare att representera Finland i visumärenden, således ansöker man om visum till Finland vid Nederländernas beskickning i Islamabad. 

Var kan jag få mina konsulära och notarieärenden uträttade?


Notarietjänster och andra icke-brådskande konsulära tjänster(Länk till en annan webbplats.) tillhandahålls för närvarande vid Finlands beskickning i Abu Dhabi.

Däremot har brådskande ärenden för nödställda finska medborgare eller utlänningar som är permanent bosatt i Finland överförts till beskickningen i Islamabad från och med den 1 september 2022.
 

Hur kan jag uträtta mina pass eller identitetskortärenden?


Du kan ansöka om ett finskt pass och identitetskort utomlands(Länk till en annan webbplats.) vid vilken som helst finsk beskickning som hanterar passärenden. Finlands beskickning i Islamabad hanterar ännu inte passärenden. I Finland kan du ansöka om pass och identitetskort vid polisens rådgivningstjänster och under vissa förutsättningar kan du även ansöka om finskt pass och identitetskort på nätet via polisens elektroniska nättjänst.
 
Tills vidare behandlas främlingspassärenden för personer som bor och besöker Pakistan vid Finlands beskickning i Abu Dhabi.
 

När öppnar den finska beskickningen i Islamabad sin kundtjänst?

Utrikesministeriet informerar på sin webbplats när konsulära, notarie-, pass- och inresetjänster förflyttas till Finlands beskickning i Islamabad.