Tietoa oleskeluluvan hausta Pakistanista Suomeen

Pakistanilaisia oleskelulupahakijoita palvelee Suomen edustusto Abu Dhabissa. Kun viisumi - ja lentoyhteydet Arabiemiirikuntiin palautuvat ennalleen, edustusto ottaa yhteyttä jonossa oleviin hakijoihin uuden ajan sopimiseksi.

Arabiemiirikuntien asettamien matkustusrajoitusten vuoksi, osa oleskeluluvan hakijoista ei tällä hetkellä pääse matkustamaan Pakistanista Arabiemiirikuntiin. Kun yhteydet Arabiemiirikuntiin palautuvat ennalleen, edustusto ottaa yhteyttä jonossa oleviin hakijoihin uuden ajan sopimiseksi (mm. opiskelijat, perhe, työ, suulliset kuulemiset). Jonossa on tällä hetkellä satoja hakijoita, joten aikojen varaamisessa on odotettavissa merkittäviä viivästyksiä. Tilanne voi muuttua nopeasti, joten suosittelemme seuramaan edustuston verkkosivuja ja paikallisten viranomaisten tiedotteita.

Lisätietoja lentojen keskeyttämisestä löydät Emirates New`s Agencyn(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi) ja National Emergency Crisis and Disasters Management Authorityn (NCEMA)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi) sivuilta. Lisätietoja Arabiemiirikuntien karanteenivaatimuksista löydät täältä(Linkki toiselle web-sivustolle.) sekä ns.” vihreän listan maista", joista saapuvat matkustajat ovat vapautettuja karanteenista täältä(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Ajanvarauspyynnön voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Sähköpostin tulisi sisältää seuraavat tiedot: hakijan täydellinen nimi, kansalaisuus ja asuinmaa, Arabiemiirikuntien viisumin voimassaolo (jos sellainen on) ja hakemuksesi perusteet. (Jos opiskelet: oppilaitoksen valintakirje, jos työ: ammatti ja työnantajan nimi Suomessa, jos perhe: perheenjäsenen nimi Suomessa). Ajanvarauspyyntösi laitetaan tämän jälkeen jonoon. Edustusto ottaa sinuun yhteyttä voidessaan tarjota sinulle aikaa.

Opiskelija: jos olet vastaanottanut opiskelupaikan, voit tarvittaessa ottaa yhteyttä oppilaitokseesi saadaksesi lisätietoja siitä, mitä vaihtoehtoja sinulla on opintojen aloittamiseksi verkossa tai opintojen aloituksen lykkäämiseksi.

Valitettavasti edustusto ei pysty vaikuttamaan vallitseviin pandemiaolosuhteisiin ja niistä johtuviin rajoitustoimenpiteisiin ja niiden valitettaviin vaikutuksiin.

Lisätietoja edustuston asiakaspalvelun toiminnasta pandemia-aikana löydät täältä.