Suurlähettiläs Pekka Puustinen on uusi Suomen pysyvä edustaja OECD:ssä ja Unescossa

Copyright OECD/ Michael Dean
OECD:n pääsihteeri Angel Gurria ja suurlähettiläs Pekka Puustinen

Suurlähettiläs Pekka Puustinen aloitti Pariisin pysyvän OECD ja Unesco -edustuston päällikön tehtävässä 1.9.2016. Puustinen luovutti valtuuskirjeensä YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon pääjohtaja Irina Bokovalle sekä taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n pääsihteeri Angel Gurríalle 12. syyskuuta 2016.

Uusi pysyvä edustaja siirtyi tehtäväänsä ulkoasiainministeriön kehityspoliittisen osaston osastopäällikön paikalta. Pitkän uransa aikana Puustinen on toiminut eri tehtävissä kehityspoliittisella osastolla, ml. toimialapolitiikan yksikön päällikkönä. Hän on näin saanut hyvän tuntuman niin OECD:n kuin Unesconkin työhön.

Copyright UNESCO/Ignacio Marin
Valtuuskirjeen luovutustilaisuus Unescossa. Unescon pääjohtaja Irina Bokova ja suurlähettiläs Pekka Puustinen

Ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1991 tullut Puustinen on työskennellyt myös valtiosihteerien virkamiessihteerinä, henkilöstöhallintotehtävissä sekä Amerikan ja Aasian osaston apulaisosastopäällikkönä. Ulkomaanedustustoista hän on työskennellyt Bonnissa ja Berliniissä sekä Suomen EU-edustustossa Brysselissä. Hän on myös ollut toimittajana Latinalaisessa Amerikassa sekä YK:n kehitysohjelman, UNDP:n palveluksessa Keski-Amerikassa.

OECD