Vil du lære deg finsk?

Det finns flera organisationer i Finland som erbjuder kurser i finska. Några har intensivkurser på sommaren och andra håller undervisning året runt. Här hittar du listan över några organisationer som vi vet att arrangerar undervisning i finska.

 Finsk på fem minutt

 Hei! / Moi! – Hei!

 Norja – Norge

 Päivää! – God dag!

 Minä olen... – Jeg er...

 Jäätelötötterö – Iskjeks

Hanaholmen Foto: Hanasaari press

1. Helsingforsnejdens sommaruniversitet

Helsingforsregionens sommaruniversitet ordnar finskakurser året runt. Det erbjuds kurser för såväl nybörjare som lite mer avancerade. Anmälningen till sommarens kurser pågår nu på sommaruniversitetets hemsidor(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)!

2. Tammerfors sommaruniversitet

Tammerfors universitet ordnar kurser på olika nivåer året runt. Anmälningen till sommarens kurser är öppen på hemsidorna(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) nu!

3. Hanaholmen Sommarfinska 2019, i Helsingforsregion

Sommarfinska på Hanaholmen-kulturcentrum är en intensivkurs i finska språket på nybörjarnivå. Kursen går an 5.8. till 10.8. Kursen är särskilt riktad till nordbor som inte har förkunskaper i finska. Under förmiddagarna fokuseras på språkinlärning och på eftermiddagen erbjuds det kulturprogram. Sista anmälningsdagen för kursen är 26.4! Mera info hittar du här(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)!

4. Jyväskylä sommaruniversitet

Jyväskylä sommaruniversitet arrangerar en intensivkurs i finska 1.-19.7.2019. I kursen ingår det 80 språkinlärning och 60 timmar kulturundervisning. Utbildningen är riktad till alla över 17-åringar som har intresse för finska språket och den finska kulturen. Anmälningen pågår nu på universitetets sidor(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)!

5. Studier vid sommargymnasium

Sommargymnasiekurserna är avsedda för gymnasister, grundskolans högstadieelever, studerande vid yrkesinstitut samt för vuxenstuderande. Sommargymnasierna är intensiva studieperioder på en till två veckor och du kan även avlägga kurser i andra språk. Mera information hittar du här(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)!

6. CIMO

Varje sommar arrangerar CIMO finska-kurser på olika nivåer kopplat med kurser i Finlands kultur. Kurserna hålls på olika orter i Finland och alla kurser ger 10 ECTS-poäng. Undervisningen, studiematerialet och inkvarteringen är gratis för deltagarna. Sommarkurserna är avsedda för minst 18-åriga universitetsstuderande i finska eller Finlands kultur från alla länder. Ansökningstiden utgår på CIMO.fi och är öppen fram till den 1 mars. CIMOs sidor hittar du här(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)!

Andra kurser i finska

Helsingin aikuislukio(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) ordnar kurser i finska hela året. Anmälningen är öppen i augusti och november.