Finlands ambassad i Oslo söker kock

Finlands ambassad i Oslo söker en kock som skall jobba vid ambassadörens residens under perioden 1.11.2019-31.10.2022. Det finns en möjlighet att komma överens om en kortare period för arbetsavtalet. Den sökande bör ha kockutbildning, relevant arbetserfarenhet samt ett genuint intresse för att arbeta i en internationell miljö och för att göra finsk mat och matkultur bättre känd för norska och internationella gäster. Sök senast 13.6.2019.

Finlands ambassad i Oslo söker en kock som skall jobba vid ambassadörens residens under perioden 1.11.2019-31.10.2022. Det finns en möjlighet att komma överens om en kortare period för arbetsavtalet.  Den sökande bör ha kockutbildning, relevant arbetserfarenhet samt ett genuint intresse för att arbeta i en internationell miljö och för att göra finsk mat och matkultur bättre känd för norska och internationella gäster.

 

I residenset och på ambassaden arrangeras varje vecka flera representationsevenemang. Arbetet kräver flexibilitet, initiativtagande och kreativitet: kockens uppgift är att skapa enhetliga upplevelser kring finländsk matkultur och -historia, inklusive presentation, dekorering och skapande av specialteman.

 

Det är en fördel om den sökande även gärna vill producera medieinnehåll till ambassadens webbplats och sociala medier och på så sätt främja kännedom om den finländska matkulturen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 

  • att arrangera officiella mottagningar, luncher och middagar på residenset,
  • att planera menyer, beräkna och bokföra kostnader samt att införskaffa råvaror och drycker för måltiderna,
  • att laga mat för tillställningar av olika slag, från mindre luncher till större mottagningar med flera hundra gäster,
  • och att bidra med idéer till planeringen av kommande tillställningar och att förverkliga dem.

 

Uppdraget förutsätter:

 

  • Kockutbildning och relevant arbetserfarenhet
  • Erfarenhet av att laga mat för stora tillställningar
  • Förståelse för specialkrav vid representationstillställningar
  • Flexibilitet och förmåga att jobba i internationell miljö
  • God organisations- och tidsplaneringsförmåga, stresstålighet, förmåga att snabbt anpassa sig efter ändrade omständigheter
  • Förmåga att koordinera arbetsfördelningen i köket
  • Goda kunskaper i engelska och svenska eller norska. Kunskaper i finska är meriterande.
  • Körkort

 

I arbetsförhållandet tillämpas den lokalt anställda arbetstagarens arbetsvillkor och norsk lagstiftning.  Arbetstiden är 120 timmar under en tre veckors period. Arbetet utförs i regel under vardagar. I residenset ordnas också kvällstillställningar. 

En säkerhetsutredning av ansökanden, som tilltänks befattningen, utförs på basis av ansökandens godkännande (säkerhetsutredningslagen 726/2014). Närmare uppgifter om säkerhetsutredningsförfarandet och rättsskyddet för den utredningen gäller finns på adressen: https://www.supo.fi/(Länk till en annan webbplats.) 

Vi behandlar dina personuppgifter konfidentiellt och i enlighet med EU:s dataskyddslagstiftning.  Vi överför inte dina uppgifter vidare utan en berättigad lagenlig grund. Bekanta dig med vår dataskyddspraxis på adressen https://um.fi/dataskydd-inom-utrikesforvaltningen(Länk till en annan webbplats.). När du ansöker till befattningen, godkänner du dataskyddspraxisen och ger samtidigt ett godkännande till en behandling av dina personuppgifter. 

Mer information om befattningen ges av konsul Seija Haarala, tfn  +47 22 12 49 14; seija.haarala(a)formin.fi  

Vi ber ansökanden att skicka sina skriftliga ansökningar med CV och kopior på intyg (examensintyg)  till adressen sanomat.osl(a)formin.fi senast 13.6.2019.