Övervakningen av de inre gränserna upphör den 15 juni 2020 i trafiken mellan Finland och Norge

Övervakningen av de inre gränserna upphör den 15 juni 2020 i trafiken mellan Finland och Norge

 

Finlandhttps://www.raja.fi/aktuellt/instruktioner_gransovergang(Länk till en annan webbplats.)

 

Frågor och svar:

Q: Jag reser från Norge eller Danmark via Sverige till Finland. Kan jag komma till Finland på en fritidsresa?

A: Övervakningen av de inre gränserna har återställts i trafiken mellan Finland och Sverige, med undantag av fritidsbåttrafiken. Om du anländer via Sverige bör du komma ihåg att endast returtrafik, pendlingstrafik och annan nödvändig trafik tillåts i trafiken mellan Finland och Sverige. https://www.raja.fi/aktuellt/fragorochsvar(Länk till en annan webbplats.)

 

Från och med den 15 juni rekommenderas frivillig karantän för alla som kommer till Finland från länder med gränskontroll vid de inre eller yttre gränserna. Till exempel Sverige, Tyskland och Ryssland hör till dessa länder. Frivillig karantän behövs inte om man kommer från Estland, Lettland, Litauen, Norge, Danmark eller Island. https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/resor-och-coronaviruspandemin(Länk till en annan webbplats.)

 

Norgehttps://www.regjeringen.no/no/aktuelt/apner-for-flere-fritidsreiser-mellom-norge-og-de-nordiske-landene/id2706368/(Länk till en annan webbplats.)

 

Norges ambassad i Helsingfors: https://www.norway.no/fi/finland/for-nordmenn/Koronavirus_reiseinformasjon/(Länk till en annan webbplats.)