Sveriges och Norges utrikesministrar besöker Finland

Sveriges utrikesminister Ann Linde och Norges utrikesminister Ine Eriksen Søreide besöker Finland den 5–6 februari. Ministrarna deltar i det utrikes- och säkerhetspolitiska seminariet Hanalys på Hanaholmen den 6 februari.

 

Hanalys(Länk till en annan webbplats.) är ett internationellt politiskt högnivåseminarium som ordnas på Hanaholmen i Esbo. I år fokuserar seminariet på stödet till det multilaterala systemet.

Finlands, Sveriges och Norges utrikesministrar har också ett enskilt möte för att diskutera aktuella internationella ärenden, bland annat läget i Mellanöstern och fredsmedling.

”Jag gläder mig mycket åt detta evenemang och de viktiga diskussionerna om internationella ärenden och samarbetet med våra grannländer Sverige och Norge”, säger utrikesminister Pekka Haavisto.

Den 5 februari överräcker Norges utrikesminister Ine Eriksen Søreide ett konstverk som gåva från Norge till Finland. Utrikesminister Haavisto tar emot verket på Hanaholmen. Konstnären Børre Sæthres verk ΔT [Delta T] är en officiell gåva som den norska staten beslutade att ge Finland 2017 när Finland firade sitt 100-årsjubileum som självständig stat. 

Ytterligare information: Joel Linnainmäki, utrikesministerns specialmedarbetare tfn +358 295 350 466, och Christina Lehtinen, ställföreträdande enhetschef, enheten för norra Europa, tfn +358 295 351 787

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].