Oslo-ambassaden söker yrkeshögskolepraktikanter för år 2020

Finlands ambassad i Oslo söker två praktikanter till konsulatet för år 2020. Praktikperioden varar i fem månader. Praktiken är inriktad till dig som är yrkeshögskolestuderande.

 

Arbetsuppgifter:

Praktikanten har främst arbetsuppgifter i konsulatet, men i praktiken ingår också andra uppgifter som hör till ambassadens verksamhet.

Arbetsuppgifterna består bl.a. av kund- och telefonservice i konsulatet (bl.a. mottagande, behandling och beslutsfattande i samband med passansökningar), andra ordinära byråsekreteraruppgifter samt att bistå i ambassadens mottagning (inklusive skötsel av telefonväxeln).

 

Basfärdigheter:

Krav på språkkunskaper är finska och svenska eller norska. Du behöver inte ha utmärkta insikter i svenska eller norska – det räcker att du klarar dig i servicesituationer på svenska eller norska.

 

Önskade tidpunkter:

Mars/april 2020 och augusti/september 2020 – närmare tidpunkt kan överenskommas.

 

Praktikens varaktighet:

5 månader

 

Lön:

Ambassaden som arbetsgivare deltar inte i lönekostnaderna. För att praktiken skall kunna ske, är det en förutsättning att praktikanten får ett stipendium för sin praktikperiod. Praktikanten bör självständigt skaffa boende för praktikperioden.

En säkerhetsutredning av ansökanden, som tilltänks praktikplatsen, utförs på basis av ansökandens godkännande (säkerhetsutredningslagen 726/2014). Närmare uppgifter om säkerhetsutredningsförfarandet och rättsskyddet för den utredningen gäller finns på adressen: https://www.supo.fi/(Länk till en annan webbplats.) 

Vi behandlar dina personuppgifter konfidentiellt och i enlighet med EU:s dataskyddslagstiftning.  Vi överför inte dina uppgifter vidare utan en berättigad lagenlig grund. Bekanta dig med vår dataskyddspraxis på adressen https://um.fi/dataskydd-inom-utrikesforvaltningen(Länk till en annan webbplats.). När du ansöker till praktiken, godkänner du dataskyddspraxisen och ger samtidigt ett godkännande till en behandling av dina personuppgifter. 

Skriftliga, finskspråkiga ansökningar med CV bör skickas senast 20.12.2019 till adressen [email protected]. Skriv i e-postens rubrik ”OSLO KONSULPRAKTIKANT”.

Ytterligare information ger: konsul Mia Markusas tfn +47 22 12 49 00 eller via [email protected]