På grund av coronaviruspandemin har Norge fortsatt de restriktiva åtgärderna åtminstone fram till 13.4.2020

uppdaterad 6.4.2020 kl. 10.00

På grund av coronaviruspandemin har Norge fortsatt de restriktiva åtgärderna åtminstone fram till 13.4.2020. Detta inbegriper också strikta inreseregler. https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/tiltakene-mot-koronavirus-viderefores/id2694682/(Länk till en annan webbplats.) https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/coronavirus-measures-to-continue/id2694682(Länk till en annan webbplats.)/(Länk till en annan webbplats.)

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-endring-i-forskrift-15.-mars-2020-nr.-293-om-bortvisning-mv2.-av-utlendinger-uten-oppholdstillatelse-i-riket-av-hensyn-til-folkehelsen/id2695776/(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Norska regeringens svar om inreseregler https://www.regjeringen.no/no/tema/innvandring-og-integrering/innsikt/sporsmal-og-svar-om-nye-bortvisningsregler/id2693775/(Länk till en annan webbplats.)

 

OBS! Finska medborgare och personer bosatta i Finland får alltid återvända till Finland. https://www.raja.fi/aktuellt/fragorochsvar(Länk till en annan webbplats.)

 

Enligt vår information har Finnair, Norwegian och  SAS avbrutit flyg från Norge till Finland tillsvidare. Kontrollera på flygbolagens webbplats för aktuell information. Därtill kan du följa med aktuell flyginformation på norska flygplatsbolagets Avinors hemsidor. https://www.norwegian.no/(Länk till en annan webbplats.) https://www.sas.no/(Länk till en annan webbplats.)  https://www.finnair.com/no-no(Länk till en annan webbplats.) https://avinor.no/en/(Länk till en annan webbplats.)

Norwegian och SAS flyger till Stockholm. Från Stockholm går det flyg till Helsingfors Finnair och SAS. Kontrollera tillgänglighet av flygbiljetter på flygbolagens webbsidor. https://www.finnair.com/fi-fi(Länk till en annan webbplats.) https://www.norwegian.no/(Länk till en annan webbplats.) https://www.sas.no/(Länk till en annan webbplats.)

 

Du kan också ta buss eller tåg från Oslo via Göteborg till Stockholm. Kontrollera buss och tågtidtabeller på bolagens webbsidor. https://www.sj.se/en/home.html#/(Länk till en annan webbplats.) https://www.flixbus.no/(Länk till en annan webbplats.) https://www.nettbuss.se(Länk till en annan webbplats.)

 

Regeringen rekommenderar att rederibolagen med trafik till Finland från Sverige, Estland och Tyskland slutar sälja biljetter inom persontrafiken när det gäller fartyg som avgår den 11 april 2020 eller senare, med undantag för gods- och frakttrafiken. Rekommendationen gäller till och med den 13 maj 2020. https://valtioneuvosto.fi/sv/artikeln/-/asset_publisher/10616/hallitus-linjasi-rajaliikenteen-tiukennuksista-ruotsin-ja-norjan-vastaisella-rajalla-ahvenanmaan-sairaanhoito-turvataan?_101_INSTANCE_LZ3RQQ4vvWXR_languageId=sv_SE&fbclid=IwAR2jLcMa5dc1DwXlBOb7LW0lQ6UFpB1Te4XAvkiJ7qidEqlcoFdTy5lHrRA(Länk till en annan webbplats.)

Viking Line och Silja Line mellan Stockholm och Åbo. Kontrollera på rederiernas webbplats för aktuell information. https://www.vikingline.fi/(Länk till en annan webbplats.) www.tallinksilja.fi/(Länk till en annan webbplats.)

Wasaline mellan Umeå och Vasa. Kontrollera på rederiets webbplats för aktuell information. https://www.wasaline.com/(Länk till en annan webbplats.)

 

Finländare kan köra genom Sverige för att komma till Finland. https://www.regeringen.se/artiklar/2020/03/fragor-och-svar--inresestopp-till-eu-via-sverige/(Länk till en annan webbplats.)

Finländska resenärer som är i karantän och är friska, kan lämna Norge. Notera att om du bor och/eller jobbar i Norge behöver du inte lämna Norge.
https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/foreign-nationals-with-no-symptoms-of-coronavirus-infection-may-leave-norway(Länk till en annan webbplats.)

 

korona