Uudet seikkailut kutsuvat lähetystöneuvostamme

Lähetystöneuvoksemme, niin sanottu kakkosvirkamies, Sirpa Nyberg siirtyy uusiin tehtäviin Washingtoniin. Juhlistimme kuluneita vuosia ja uuden alkua järjestämällä amerikkalaistyyliset grillijuhlat 15.5. suurlähetystön puutarhassa.

Sirpa Nyberg ja puolisonsa Henrik Nyberg.

Läksiäispuheita

Grilliruoalla herkuttelun lisäksi pääsimme nauttimaan Sirpan ja suurlähettiläs Erik Lundbergin läksiäispuheista. - Olet tunnettu ammattitaidosta ja lämpimästä sydämestä, mutta myös kilpailuhenkisyydestä, Lundberg kuvaili lähtevää kollegaansa. Yleisö oli samaa mieltä, sillä puhe sai raikuvat aplodit ja - myönnetään - silmäkulmat kosteiksi.



Washingtonin hulina houkuttelee

Juhlahumun keskellä Sirpa ehti myös kertoa lähtötunnelmistaan. - Odotan Washingtonin poliittista hulinaa ja suurvallan lähietäisyydelle pääsyä. Työkuvioiden lisäksi erityisesti luonnonpuistot ja Alaskassa käyminen houkuttelevat.

Muuttaminen on osa diplomaattielämää, mutta jokaisesta asemapaikasta jää kaipaamaan jotakin. - Huippukollegat ja toimiva arki ovat Oslon ehdottomat plussat, Sirpa luetteli. Lähellä Suomea myös arjen rutiinit ovat kotoisia alusta alkaen.

Tunnelma oli lämmin läksiäisjuhlissa.

Suomi 100 jää mieleen kohokohtana

Arjen myllerryksen lisäksi Oslo on tarjonnut myös monia tähtihetkiä. Erityisesti Suomi 100 -vuoden tapahtumat, Suomen saama näkyvyys ja mielenkiintoiset tilaisuudet jäävät Sirpan mieleen. Esimerkiksi Holmenkollenin hyppyrimäki valaistiin siniseksi juhlan kunniaksi.

Suomi 100 ja monet muut suurlähetystön projektit ovat ennen kaikkea tiimityötä. Siksi myös lukuisat yhteistyökumppanit vuosien varrelta saapuivat grillijuhliin jättämään hyvästit Sirpalle. Hänet tunnetaan loistavana tiimityöntekijänä, joka ei pelkää laittaa itseään likoon. - Sirpa tarttuu toimeen 100 prosenttisesti, Lundberg kehui puheessaan.

Tulevina viikkoina grillijuhlien iloinen tunnelma tiivistyy lähtöjännitykseksi. Tuleva kesä on lähetystössämme suurten muutosten aikaa, sillä monet tutut kasvot vaihtavat maisemaa ennen syksyä. Seuraa sivuiltamme, mitä syksy tuo tullessaan!

Teksti: Elina Järvenpää

Sirpan ensivaikutelmista voit lukea lisää täältä:

Haastattelu: ulkoasiainsihteeri Sirpa Nyberg aloittaa Suomen suurlähetystössä Oslossa(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Sirpan tunnelmia Suomi100 -vuodesta täällä:

Finland 100 blev mer än en arbetsuppgift(Linkki toiselle web-sivustolle.)