Suomen kunniakonsulit Bodøssä ja Haugesundissa saivat kunniamerkin

Gunnar Johansen, Suomen kunniakonsuli Bodössä, sekä Trygve Seglem, Suomen kunniakonsuli Haugesundissa, saivat suomalaisen kunniamerkin pitkäaikaisesta työstään Suomen etujen hyväksi. Suurlähettiläs Mikael Antell luovutti Suomen Leijonan ritarikunnan 1. luokan ritarimerkin molemmille juhlallisessa tilaisuudessa 11. elokuuta. Johansen ja Seglem saivat kunniamerkit kiitoksena ja kunnianosoituksena panoksestaan Suomen ja Suomen etujen edistämiseksi Norjassa.

Suurlähettiläs Mikael Antell luovuttaa kunniamerkit.
Vasemmalta: suurlähettiläs Mikael Antell, Trygve Seglem, Gunnar Johansen. 

Trygve Seglem nimitettiin Suomen kunniakonsuliksi Haugesundiin 2007 silloisen suurlähettiläs Peter Stenlundin toimesta. Seglem on tehnyt pitkän uran merenkulun parissa Norjassa ja ollut pitkään keskeinen tekijä laivaliikenteessä ja laivauksessa. Seglemillä on alalla suuri verkosto ja hän on auttanut mm. useiden merenkulkutapahtumien järjestämisessä suomalaisdelegaatioille. Seglem on ollut suurlähetystölle ja Suomelle loistava tuki Haugesundin alueella. Hänen kauttaan kunniakonsulina jatkettiin kahdella vuodella viime vuonna.

Gunnar Johansen nimitettiin Suomen Bodøn kunniakonsuliksi vuonna 2011 silloisen suurlähettilään Maimo Henrikssonin kaudella. Johansen on arvostettu ja tunnettu tekijä rakennusalalla. Hän on työskennellyt rakentamisen parissa ja rautakauppa-alalla vuodesta 1971 lähtien. Johansenin kautta kunniakonsulina on jatkettu kahteen otteeseen. Johansen on ollut hyvä kontakti, tuki ja yhteistyöpartneri suurlähetystölle jo vuosien ajan kattavan verkostonsa ja paikallistuntemuksensa kautta.

Suurlähetystö onnittelee molempia kunniamerkkien johdosta! Suuri kiitos työstänne Trygve ja Gunnar!