Suomen hallitus linjasi rajaliikenteen tiukennuksista Ruotsin ja Norjan vastaisella rajalla

Rajan ylittämiseen uusia rajoituksia. Suomen hallituksen ja sisäministeriön tiedotteet, joissa tietoa tilanteesta, tällä sivulla. Löydät sivulta myös Rajavartiolaitoksen tiedotteet ja kysymyksiä ja vastauksia -verkkosivuston. Lue myös Norjan viranomaisten verkkosivuilta Norjan maahantulolle voimassa olevista rajoituksista, verkkosivujen linkit ohessa.

Päivitetty 4.5. klo 14.00

Suomen viranomaiset:

Hallituksen tavoitteena on edelleen vähentää liikkumista Ruotsin ja Norjan vastaisella rajalla olevalla luontaisella työssäkäyntialueella. Jatkossa sallitaan vain välttämättömin työmatkaliikenne, ja työntekijällä pitää olla työnantajan osoittama todistus työn välttämättömyydestä. https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-linjasi-rajaliikenteen-tiukennuksista-ruotsin-ja-norjan-vastaisella-rajalla-ahvenanmaan-sairaanhoito-turvataan?_101_INSTANCE_LZ3RQQ4vvWXR_languageId=fi_FI(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rajan ylittämiseen uusia rajoituksia https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-rajaliikenteen-rajoituksia-jatketaan-ja-karanteenimaarayksia-tiukennetaan?_101_INSTANCE_jyFHKc3on2XC_languageId=fi_FI&fbclid=IwAR3YOiZo7oItbMdQkqywA8xD_HeT1viD_eKxVmvq_YPMaRmsVrKIwSHCZA4(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rajavartiolaitos: Rajan ylittämiseen uusia rajoituksia. Rajaliikenteen rajoituksia ja karanteenimääräyksiä tiukennetaan ja jatketaan 13. toukokuuta asti. Pääsääntöisesti kaikki Suomeen saapuvat ovat velvollisia pysymään karanteenissa 14 vuorokauden ajan.  https://www.raja.fi/ajankohtaista/tietoa/tiedotteet/1/0/rajan_ylittamiseen_uusia_rajoituksia_79407(Linkki toiselle web-sivustolle.)

HUOM! Suomen kansalainen ja Suomessa asuva saa aina palata Suomeen. https://www.raja.fi/ajankohtaista/ukk_koronavirus(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta https://finlandabroad.fi/web/nor/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/kysymyksi-c3-a4-ja-vastauksia-matkustamisesta-ja-koronaviruksesta/35732

Norjan viranomaiset:

Norjan ulkomaalaisvirasto (UDI), tietoa EU/ETA-maiden (ml. Suomi) kansalaisille rajasäännöksistä, ml. rajankävijöiden osalta:

https://www.udi.no/en/about-the-corona-situation/eueaa-national-or-family-member/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi)

https://www.udi.no/om-koronasituasjonen/eu-eos-borgere/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (norjaksi)

Norjan hallituksen kysymyksiä ja vastauksia sivut koronavirustilanteesta:

https://www.regjeringen.no/en/topics/koronavirus-covid-19/Questions-and-answers-coronavirus-situation-in-Norway/id2694028/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi)

https://www.regjeringen.no/no/tema/koronavirus/sporsmal-og-svar-om-koronasituasjonen/id2694028/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (norjaksi)

Norjan suurlähetystö Suomessa: https://www.norway.no/fi/finland/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Matkustaminen Suomeen

Tiedossamme on, että Finnair, Norwegian ja SAS ovat keskeyttäneet lennot Norjasta Suomeen toistaiseksi. Varmista lentoyhtiöiden kotisivuilta ajantasainen tieto. Lisäksi voit seurata lentotietoja myös Norjan lentoasemayhtiö Avinorin sivuilta. https://www.norwegian.no/(Linkki toiselle web-sivustolle.) https://www.sas.no/(Linkki toiselle web-sivustolle.)  https://www.finnair.com/no-no(Linkki toiselle web-sivustolle.) https://avinor.no/en/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

SAS lentää edelleen suoraan Tukholmaan. Tukholmasta Helsinkiin lentää Finnair. Tarkista lippujensaatavuus lentoyhtiöiden sivuilta. https://www.finnair.com/fi-fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)  https://www.sas.no/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Lisäksi pääset linja-autoilla ja junilla Oslosta Göteborgin kautta Tukholmaan. Varmista linja-autojen ja junien aikataulut yrityksien omilta sivulta.
https://www.sj.se/en/home.html#/(Linkki toiselle web-sivustolle.) https://www.flixbus.no/(Linkki toiselle web-sivustolle.) https://www.nettbuss.se/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

HUOM! Matkustajaliikenne laivoilla Suomeen on keskeytetty 11.4.-13.5.2020.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-linjasi-rajaliikenteen-tiukennuksista-ruotsin-ja-norjan-vastaisella-rajalla-ahvenanmaan-sairaanhoito-turvataan?_101_INSTANCE_LZ3RQQ4vvWXR_languageId=fi_FI(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Ruotsin läpi saa ajaa suomalaiset Suomeen päästäkseen. https://www.regeringen.se/artiklar/2020/03/fragor-och-svar--inresestopp-till-eu-via-sverige/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

https://www.government.se/press-releases/2020/03/temporary-ban-on-travel-to-sweden-due-to-covid-19/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomalaiset matkustajat, jotka ovat karanteenissa ja terveitä, voivat lähteä Norjasta. Huomioithan, että jos asut ja/tai työskentelet Norjassa, sinun ei tarvitse lähteä maasta. https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/foreign-nationals-with-no-symptoms-of-coronavirus-infection-may-leave-norway(Linkki toiselle web-sivustolle.)