Maahantulon rajoituksia tiukennetaan koronatilanteen perusteella

Valtioneuvosto päätti 24. syyskuuta maahantulon rajoituksista, jotka tulevat voimaan 28. syyskuuta.

Tästä lähtien maalistaus voi muuttua aina viikoittaisen tarkastelun myötä. Maahantulon rajoitusten muutokset tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija-arvion perusteella kunkin maanantain tietojen perusteella.

Maahantulon rajoitukset ovat voimassa 28.9. alkaen Suomen ja Norjan välisessä liikenteessä tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. 

Päivittäinen liikenne Suomen ja Norjan välisellä maarajalla rajayhteisöjen välillä on edelleen mahdollista.

Näitä poikkeuksia lukuun ottamatta sisärajoilla maahantulon rajoitukset mahdollistavat vain paluuliikenteen Suomeen, kauttakulkuliikenteen, työmatkan ja muun välttämättömän syyn.

Maahantulijoille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. 1.10. alkaen omaehtoista karanteenia voi halutessaan lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä.

Sisäministeriö https://intermin.fi/-/maahantulon-rajoituksia-tiukennetaan-koronatilanteen-perusteella?languageId=fi_FI(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rajavartiolaitos https://www.raja.fi/koronainfo(Linkki toiselle web-sivustolle.)

THL https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia(Linkki toiselle web-sivustolle.)