Kirsi Andersstuen on suurlähetystön uusi työntekijä

Kirsi Andersstuen aloitti helmikuussa hallintovirkailijana suurlähetystöllä. Kirsin työnkuvaan kuuluu mm. taloushallintoa ja muita hallinnollisia tehtäviä. Kirsi on asunut Norjassa puolet elämästään ja viihtyy maassa erinomaisesti.

Kertoisitko lisää itsestäsi - kuka olet ja mistä tulet?

Olen Kirsi ja aloitin suurlähetystöllä helmikuun alussa hallintovirkailijana. Olen opiskellut taloutta ja hallintoa sekä kestävyyttä. Olen asunut puolet elämästäni Norjassa ja viihdyn täällä erinomaisesti. Rakkaus toi minut tänne aikanaan. Tapasin mieheni Helsingissä kauan sitten ja se oli sillä selvä. Asuin tuolloin Töölössä Helsingissä. Lapsuuteni vietin Vantaalla.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työpäivät ovat hyvin erilaisia ja vaihtelevia ja päivät kuluvat nopeasti. Pääasiassa teen erilaisia hallintoon ja talouteen liittyviä tehtäviä, laskujen maksusta budjetinseurantaan sekä palkkahallintoon.

Miten olet viihtynyt suurlähetystöllä?

Minulla on kivat kollegat. Kaikki ovat kilttejä ja auttavaisia ja minut on otettu hyvin vastaan. Suurlähetystöllä on kaiken ikäisiä työtekijöitä ja se on iso plussa mielestäni. Monen Norjassa vietetyn vuoden jälkeen on hienoa pitkästä aikaa käyttää omaa äidinkieltä työkielenä.

Minne päin Suomea suosittelisit norjalaismatkailijoita reissaamaan? Kerrotko meille myös parhaat Helsinki-vinkkisi?

Helsingissä kannattaa suunnata Aurinkolahteen, joka on asuinalue, josta löytyy pitkä hiekkaranta ja rantabulevardi. Eräällä kesälomalla päädyimme sattumalta sinne ja olemme käyneet Aurinkolahdessa joka vuosi. Siellä voi tuntea olevansa ulkomailla. Uimisen ja auringonoton lisäksi voi pelata koripalloa ja padelia ja syödä jäätelöä tai testata alueen ravintoloita.

Muutoin suosittelisin norjalaisturisteille Kolin kansallispuistoa sekä Ruunaan retkeilyaluetta Itä-Suomessa. Siellä on hienoja luontokokemuksia ja upeat maisemat, ja alueella voi kalastaa tai testata koskenlaskua. Fun fact: Etelä-Suomen korkein kohta 347 m merenpinnasta löytyy Kolilta.