Finland lägger ut mottagandet av tillståndsansökningar i Nigeria

Finland lägger ut mottagandet av ansökningar om uppehållstillstånd och visum i Abuja till ett tillståndscenter som drivs av företaget VFS Global. Centret i Abuja öppnas i februari -mars 2019 (närmare tidpunkt meddelas senare). Ansökningar om visum och uppehållstillstånd måste alltid lämnas in personligen vid centret. Man är tvungen att boka tid för att lämna in ansökningar, men ansökan kan fyllas i på webben. Centrets websida och den nya telefoncentralen för kundservice öppnas i februari 2019. Det blir då möjligt i fortsättningen att boka tid genom dem. På websidan blir det också möjligt att fylla i internetvisumansökan. En elektronisk ansökan om uppehållstillstånd görs däremot på Migrationsverkets (Migri) websida. Tillståndscentret tar också emot pappersansökningar om uppehållstillstånd.

Det är också i fortsättningen Finlands ambassad i Abuja som behandlar visumansökningar. Migrationsverket behandlar ansökningar om uppehållstillstånd efter ambassadens intervju.

Redan bokade tider för att lämna in ansökningar om visum eller uppehållstillstånd sköter ambassaden normalt. Efter att tillståndscentret öppnats begränsas ambassadens mottagning av ansökningar.