Viime viikolla suomalainen maitojätti Valio lanseerasi ensimmäiset tuotteensa Nigeriassa. Yhtiö valmisteli Nigerian-vientiä kolme vuotta. Sopivan jakelijan löytäminen ja sääntelyviidakosta selviäminen otti aikansa, mutta nyt yhtiö on tyytyväinen. Valio on onnistunut lanseeraamaan ensimmäisen laktoosittomien maitotuotteiden sarjan nigerialaisilla kuluttajamarkkinoilla.

Tuotteille on kysyntää, sillä monet afrikkalaiset kärsivät laktoosi-intoleranssista. Valio tarjoaa nigerialaisille kuluttajille laktoosittomia maitojauheita.

Keskiviikkona 12. joulukuuta suurlähettiläs Jyrki Pulkkinen isännöi tuotelanseeraustilaisuuden Abujan-residenssissään. Puheenvuorossaan Pulkkinen korosti suomalaisen puhtaan ruoan merkitystä terveyden ja hyvinvoinnin takaajana. Seuraavana päivänä Valio esittäytyi lähinnä terveysalan ammattilaisista ja median edustajista koostuneelle yleisölle Lagosissa.

Ulkoministeriö ja Suomen ulkomaanedustustot valvovat ja edistävät Suomen taloudellisia etuja ulkomailla. Maantieteellisesti laaja edustustoverkko tarjoaa yrityksille viennin ja kansainvälistymisen edistämiseen liittyviä julkisia palveluja yhteistyössä muiden Team Finland -toimijoiden kanssa.