Suomi ulkoistaa maahantulolupahakemusten vastaanoton Nigeriassa

Suomi ulkoistaa viisumi-ja oleskelulupahakemusten vastaanoton Abujassa VFS Globalin ylläpitämään lupakeskukseen.  Keskus avataan Abujassa helmi-maaliskuun vaihteessa 2019 (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin). Viisumi- ja oleskelulupahakemus tulee aina jättää keskukseen henkilökohtaisesti. Lupakeskuksessa asioimiseen tulee varata aika ja lupahakemuksen voi täyttää sähköisesti. Lupakeskuksen verkkosivut sekä uusi asiakaspalvelun puhelinkeskus avautuvat helmikuussa 2019. Näiden kautta ajanvaraus on mahdollista jatkossa. Verkkosivujen kautta on myös mahdollista täyttää nettiviisumihakemus. Sähköinen oleskelulupahakemus puolestaan on mahdollista täyttää Maahanmuuttoviraston (Migri) nettisivujen kautta. Lupakeskuksessa vastaanotetaan myös paperisia oleskelulupahakemuksia.

Suomen edustusto Abujassa käsittelee jatkossakin viisumihakemukset. Maahanmuuttovirasto käsittelee oleskelulupahakemukset.

Edustusto hoitaa normaalisti jo sovitut viisumi- ja oleskelulupapalveluajat. Lupakeskuksen avauduttua edustusto vastaanottaa viisumi- ja oleskelulupahakemuksia rajoitetusti.