Suomen suurlähetystö Nigeriassa juhlisti itsenäisyyspäivää Niko Laurilan kuvin

Valokuvaaja Niko Laurilan kuvat ilahduttivat Suomen suurlähetystön itsenäisyyspäivän vastaanotolle perjantaina 6.12.2019 saapuneita vieraita Nigerian pääkaupungissa Abujassa. Kuvista koottu näyttely on esillä suurlähettilään virka-asunnossa loppuvuoden, minkä jälkeen kuvat sijoitetaan edustuston tiloihin luomaan Suomi-tunnelmaa.

Niko Laurilan kuvia Abujan-näyttelyssä

Näyttely koostuu kuudesta isosta kuvataulusta sekä erillisestä videoinstallaatiosta. Kuvissa esittäytyvät Suomen vuodenajat, erityisesti Suomen talvi – lumi, jää ja revontulet. ”Taulut ovat aulatilassamme, jossa kättelimme eilen noin 400 vierastamme. Vain harvat paikallisista ovat päässeet käymään Suomessa, joten Nikon kuvien avulla pääsemme esittelemään vieraillemme Suomen luonnon kauneutta”, kertoo suurlähettiläs Jyrki Pulkkinen.

 

Pulkkinen on vaimonsa kanssa seurannut jo pitkään Nikon valokuvia Facebookin kautta. Erityisesti Nikon luontoaiheiset kuvat sekä Porvoo-kuvat ovat herättäneet ihastusta. ”Viime kesänä muutimme Suomi-asuntomme Porvooseen, joten Nikon kuvien kautta on ollut hienoa tutustua myös uuteen kotikaupunkiimme täältä Nigerian Abujasta käsin”, Pulkkinen toteaa. Porvoo onkin uusimman näyttelyn kuvissa vahvasti ja tunnistettavasti läsnä.

 

Ajatus mahdollisesta yhteistyöstä heräsi Nikon Haagin näyttelyn pohjalta. ”Haluamme osaltamme kannustaa ja edesauttaa nuoria lahjakkaita taiteilijoita luomaan uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Suomen edustustot ulkomailla antavat tähän erinomaisen mahdollisuuden”, Pulkkinen jatkaa. ”Nämä ovat ainutlaatuisia mahdollisuuksia ja on mahtavaa päästä esittelemään Suomea hyvin eri puolilla maailmaa ja erilaisille kulttuureille”, toteaa Laurila kiitollisena.

 

Niko Laurila Photographyn julkaisujen seuraajamäärät ovat kasvaneet lyhyessä ajassa ja yhdellä julkaisulla on nykyisin jo reilusti yli 100 000 katselijaa. Sivuilla vierailee joka viikko yli 300 000 kävijää.

 

Suomen luontoon pääsi vastaanotolla kurkistamaan myös Nokian tarjoaman virtuaalisen 360°-kokemuksen kautta.