Ulkoministeriö ja Finpro julkaisevat Latinalaisen Amerikan rahoitusoppaan

Ulkoasiainministeriön Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikkö ja Finpro ovat yhteistyössä laatineet Latinalaisen Amerikan ja Karibian rahoitusoppaan, "Financing Business Opportunities in Latin America and the Caribbean". Oppaan tarkoituksena on kehittää Suomen ja Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden kaupallisia yhteyksiä. Se tarjoaa perustietoa pankeista, rahastoista ja muista alueella aktiivisesti toimivista taloudellisista instituutioista sekä laajempaa informaatiota siitä, miten suomalaiset yritykset voivat hyötyä näistä rahoitusmahdollisuuksista. Tavoitteena on rohkaista suomalaisia yrityksiä kehittämään yhteyksiään ja lisäämään investointejaan Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueella.

Opas julkistetaan Helsingissä tiistaina 3. kesäkuuta Finpron Ilmarisen Auditoriossa klo 8.30-12.30 järjestettävässä talousseminaarissa. Seminaarissa esitellään kansainvälisten ja alueellisten rahoittajien tarjoamia toimitusmahdollisuuksia kansainvälisesti ja paikallisesti kilpailutetuissa hankkeissa (EU, Maailmanpankkiryhmä, Euroopan investointipankki, Latinalaisen Amerikan kehityspankki ym.) sekä rahoitusmahdollisuuksia yritysten omiin vienti- ja investointihankkeisiin alueella. Tilaisuudessa esiintyy ulkoministeriön ja Finpron asiantuntijoiden ohella yritysten ja rahoittajien Latinalaisen Amerikan ja Karibian kaupan osaajia.

Lisätietoja: yksikön päällikkö Anne Lammila, Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikkö, ulkoasiainministeriö, puh: 09 1605 6360, gsm: 040 577 1064