Ulkoasiainhallintoa uudistetaan – työryhmä aloittaa toimintansa 4. syyskuuta

Ulkoministeriö on asettanut sisäisen työryhmän valmistelemaan ulkoasiainhallinnon uudistusta hallitusohjelman mukaisesti. Työryhmän toimikausi alkaa 4. syyskuuta ja päättyy joulukuussa, kun loppuraportti ja suositukset luovutetaan ulkoministeriön ministereille.

Ryhmän asettaminen perustuu pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelmaan. Tavoitteena on keskittyä Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisiin intresseihin, talouskasvun edistämiseen, kansainvälisiin taloussuhteisiin ja teknologiseen kehitykseen.

”Ulkoministeriön organisaatio on ollut olennaisilta osiltaan nykyisen kaltainen vuodesta 1998 lähtien. 25 vuodessa on tapahtunut paljon ja näiden muutosten tulisi näkyä myös ulkoasiainhallinnossa”, ulkoministeri Elina Valtonen sanoo.

Resursseja painotetaan maihin, jotka ovat Suomen kannalta strategisesti merkittäviä. Tämä koskee niin edustustoverkkoa, taloussuhteita, turvallisuusyhteistyötä kuin kehitysyhteistyötä.

Työryhmän puheenjohtajana toimii poliittinen valtiosihteeri Lauri Tierala ja varapuheenjohtajana alivaltiosihteeri Pekka Puustinen.

Lisätietoja

  • Lauri Tierala, poliittinen valtiosihteeri, puh. 0295 350 998
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]