Suomi tukee Punaisen Ristin liikkeen työtä Israelissa, Gazassa ja Länsirannalla

Suomi tukee miljoonan euron valtionavustuksella Magen David Adom –järjestöä Hamasin lokakuisen hyökkäyksen jälkeisessä tilanteessa Israelissa, ja neljällä miljoonalla eurolla Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ICRC:n humanitaarista avustustyötä miehitetyllä Palestiinalaisalueella (Gaza ja Länsiranta) ja Israelissa.

ICRC and ERC with aid convoy in Areesh, Egypt. Aid will be taken to Rafah. Copyright: ICRC
Punaisen ristin avustuskuormaa puretaan Areeshissa Egyptissä. Apu on matkalla Rafahiin. Kuva: ICRC.

Terroristijärjestö Hamasin hyökkäys Israeliin 7. lokakuuta sekä Israelin taistelu Gazassa Hamasia vastaan ovat synnyttäneet laajoja humanitaarisia tarpeita alueella.

”Suomi antaa tukeaan humanitaarista apua tarvitseville siviileille. Tuki myönnetään ulkoministeriön olemassa olevan budjetin sisältä ja se toimitetaan luotettavia väyliä pitkin”, toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea tukee terveydenhuoltoa materiaalisen avun, henkisen tuen ja lääkinnällisen henkilökunnan avulla, auttaa avustustarvike- ja ruokajakeluissa sekä pyrkii ylläpitämään vesi- ja muita kriittisiä palveluita. Punaisen Ristin kansalliset yhdistykset, Palestiinan Punainen Puolikuu ja Israelin Magen David Adom, joita ICRC tukee, vievät apua perille sitä tarvitseville. Suomen Punainen Risti tukee ICRC:n operaatiota raha- ja materiaaliavulla sekä mahdollisuuksien mukaan henkilöavulla. SPR on myös lähettänyt katastrofivalmiusyksikön Egyptiin koordinoimaan hätäavun perillemenoa Gazaan. 

Suomi tukee lisäksi miljoonan euron valtionavustuksella Israelin Magen David Adom -järjestön toimintaa Hamasin lokakuisen hyökkäyksen jälkeisessä tilanteessa. Suomen tuella järjestö vahvistaa toimintaansa muun muassa hankkimalla ambulansseja ja vahvistamalla lääkintähuoltotiimejä.
 

Lisätietoja

  • Tuomas Tähti, Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja, ulkoministeriö, puh. 0295 350 199
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]