Koronavirusuutiset Namibiassa

Koronavirusuutiset Namibiassa

Namibian koronapandemiatilanne on erittäin huolestuttava ja varokeinoja on noudatettava. Vältä tarpeetonta matkustamista. Suosittelemme seuraamaan paikallisia viranomaislähteitä ja tiedotusvälineitä kattavan tilannekuvan saamiseksi.

Namibian ensimmäiset koronavirustapaukset vahvistettiin maaliskuussa 2020. Namibiassa on voimassa erilaisia virustilanteesta johtuvia rajoituksia ja suosituksia.

Maahantulosäännökset

Kansainvälistä kaupallista lentoliikennettä on avattu vähitellen syyskuun puolivälistä 2020 lähtien. 

Liikkuminen

Maahan saapuvien tulee esittää enintään 7 päivää vanha negatiivinen koronavirustesti. Varmista lentoyhtiöltä tarvitsetko negatiivisen testituloksen myös Namibiasta poistuttaessa. Kaikki yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty. Namibiassa on voimassa ulkonaliikkumiskielto klo 22-04 välillä.

Terveys

Turvavälejä tulee noudattaa ja kasvosuojainta on käytettävä julkisilla paikoilla kaikkialla maassa.

Terveydenhuollon taso on heikko.

Paikallinen vastuuviranomainen on Namibian terveysministeriö (Ministry of Health and Social Services):

Myös WHO Namibia tarjoaa ajantasaista tietoa:

 

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelu on avoinna Suomen kansalaisille sopimuksen mukaan.

Paikallisia tiedotusvälineitä

Muuta huomioitavaa

Tällä hetkellä liikkuu paljon huhuja ja väärää tietoa. Oikean ja ajantasaisen informaation saamiseksi kannustamme hankkimaan tietoa ensisijaisesti virallisista lähteistä.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]