Koronavirustilanne Mongoliassa

Mongolia on rajoittanut maahantuloa ja liikkumista estääkseen koronaviruksen leviämisen.

Maahantulosäännökset ja liikkuminen

Mongolia on kieltänyt 10. maaliskuuta 2020 alkaen maahantulon väliaikaisesti lähes kaikilta ulkomaalaisilta, vaikka heillä olisi voimassa oleva viisumi tai oleskelulupa Mongoliaan. Poikkeuksena ovat diplomaatit ja kansainvälisten organisaatioiden akreditoidut työntekijät, joilla maahan saavuttua on 21 vuorokauden keskitetty karanteeni ja sen jälkeen vielä 14 vuorokauden kotikaranteeni.

Kaikki kansainväliset lennot ja rautatieliikenne on keskeytetty toistaiseksi. Mongolian ja Venäjän sekä Mongolian ja Kiinan rajat ovat suljettu ulkomaalaisilta.

Lisätietoja (englanniksi):

Mongolian ulkoministeriö: www.mfa.gov.mn/?lang=en(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Maailman terveysjärjestön WHO:n Mongoliaa koskevat tietosivut: WHO in Mongolia(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Terveys

Mongolia on onnistunut koronaviruksen torjuntatoimenpiteissään hyvin.

Mongolian terveysministeriö on kehottanut maassa oleskelevia ulkomaalaisia, joilla esiintyy kuumetta tai muita flunssan oireita olemaan yhteydessä seuraaviin Ulaanbaatarissa toimiviin tahoihin:

Kansainvälinen klinikka SOS Medica(Linkki toiselle web-sivustolle.), puh. +976 9191 3122

Kansainvälinen sairaala Intermed Hospital(Linkki toiselle web-sivustolle.), puh. +976 8010 5577.

 

Asiakaspalvelu

Suomella ei ole edustustoa Mongoliassa.

Hätätilanteessa Suomen kansalainen voi ottaa yhteyttä Suomen Ulaanbaatarin-kunniakonsulaattiin tai Suomen Pekingin-suurlähetystöön. Ota hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Konsuliasioissa voit kääntyä Saksan Ulaanbaatarin-suurlähetystön(Linkki toiselle web-sivustolle.) puoleen (englanniksi).

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.