Tietoturvaloukkaus Suomen ulkoasianhallinnossa

Ulkoministeriö vahvistaa tiedon, että Suomen ulkoasiainhallinto on ollut vakavan tietoturvaloukkauksen kohteena.  Asiaa on selvitetty yhteistyössä esitutkinnasta vastaavan Suojelupoliisin kanssa.  

Tietomurrot ovat tietoverkoissa esiintyvä varsin yleinen kansainvälinen ilmiö, joka ulottuu myös Suomeen. Tässä vaiheessa ei ole mahdollista vahvistaa ovatko loukkausten tekijät valtiollisia tai yksityisiä tahoja.

Teknistä turvallisuutta on usean vuoden aikana parannettu jatkuvasti, ja kaikki havaitut puutteet on korjattu. Turvaluokitellun tiedon käsittelyyn ja järjestelmiin on panostettu vahvasti.

Tietomurto koskee internetin kautta toimivaa verkkoa, jossa käsitellään avointa ja alimman turvaluokan tietoa. Vuoto ei koske korkeamman turvaluokan eli luottamukselliseksi ja salaiseksi luokiteltua tietoa, eikä kansainvälistä turvaluokiteltua tietoa.

Vaikka viitteitä kansainvälisen tiedon vuotamisesta ei löytynyt, tietomurrosta kerrottiin EU:n viranomaisille, kun ongelma oli saatu riittävästi analysoitua.