Talousvaliokunta matkustaa Meksikoon ja Kuubaan 8.-17.3.

Eduskunnan talousvaliokunta matkustaa Meksikoon ja Kuubaan 8.-17. maaliskuuta. Matkan aiheena ovat maiden kahdenväliset suhteet ja ajankohtaiset talouskysymykset sekä kaupallisten suhteiden kehittäminen. Valiokunta tutustuu myös kummankin maan rahoitusmarkkinoihin ja tutkimussektoriin.

Meksikossa valiokunta keskustelee sekä edustajainhuoneen että senaatin jäsenten kanssa maiden kahdenvälisistä suhteista, televiestintäalan reformista ja 4G-hankkeesta sekä muista ajankohtaisista talousasioista. Ohjelmaan sisältyy myös tapaamisia Meksikossa toimivien suomalaisten liike-elämän edustajien kanssa. Valiokunta vierailee lisäksi muun muassa Meksikon keskuspankissa ja UNAM-yliopistossa (Universidad Nacional Autónoma de México).

Congreso de la Unión

Valiokunta jatkaa matkaansa Kuubaan sunnuntaina 13. maaliskuuta. Kuuban vierailukohteita ovat muun muassa maan parlamentti, ulkomaankauppaministeriö, kauppakamari sekä Marielin erityiskehitysalue. Valiokunta käy myös Kuuban keskuspankissa sekä Havannan yliopistossa. Osa matkaohjelmasta on yhteinen Kuubassa vierailevan Team Finland –yritysryhmän kanssa.

Matkalle osallistuvat puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.), varapuheenjohtaja Harri Jaskari (kok.), Hannu Hoskonen (kesk.), Eero Lehti (kok.), Martti Mölsä (ps.), Arto Pirttilahti (kesk.), Ville Skinnari (sd.), Joakim Strand (r.) ja Antero Vartia (vihr.).

Lisätietoja:

Kaj Turunen, valiokunnan puheenjohtaja, +358 50 512 0663
Tuula Kulovesi, valiokuntaneuvos, +358 50 364 4919

 EDUSKUNTATIEDOTUS
7.3.2016