Suomi esillä ensimmäisessä kansainvälisessä gastronomia-tapahtumassa 3.-14.9. Monterreyssa

Encuentro Gastronómico Monterreyssä, Nueva Leónin osavaltiossa Meksikossa, järjestetään ensimmäistä kertaa kansainvälinen gastronomiaa ja kulinaarisia taitoja käsittelevä tapahtuma 3.-14.9. Suomi on vahvasti edustettuna tässä tapahtumassa. Tapahtuman koordinaattori on suomalainen kokki Tarja Sankari, yksi tapahtuman kutsuvieraskokeista on suomalainen Jyrki Yli-Uotila, ja nuorten kokkien kilpailun ensimmäinen palkinto on opintomatka Helsinkiin, Ravintolakoulu Perhoon. Suomen suurlähetystö osallistuu maksamalla kilpailun voittajan lennot Suomeen.

Tapahtumaan osallistuu kokkeja USA:sta, Suomesta, Englannista, Japanista, Meksikosta, Sveitsistä, Thaimaasta ja Venezuelasta. Heidän tulee valmistaa yleisön edessä erilainen menu joka päivä ja selittää, kuinka annoksen resepti on laadittu, mitä raaka-aineita ruuassa on käytetty ja kuinka se esitellään. Samassa yhteydessä järjestetään myös ruuanlaittoa, leipomista, mukimono-taidetta, fuusio-ruuanlaittoa ja esihispaanista ruuanlaittoa käsitteleviä käytännön seminaareja.

Tapahtuman koordinaattori, kokki Tarja Sankari on ollut vastuussa kutsuvieraskokkien sekä annoksien valmistuksessa käytettävien laaturaaka-aineiden valinnasta.

Lisätietoja: http://iguanacero.com/encuentro/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Gastronomia-tapahtumaan sisältyy 3.-12.9. järjestettävä ensimmäinen kahdenvälinen nuorten kokkien kilpailu, la Primera BienalBinacional de Chef Jóven de la Frontera. Kilpailuun saavat osallistua nuoret kokit Meksikon ja USA:n rajaosavaltioista. Kilpailun finaali pidetään 12.9. ja sen pääpalkintona on kahden viikon opintomatka Suomeen, Ravintolakoulu Perhoon.

Lisätietoja: http://iguanacero.com/bienalgastronomica/index.php(Linkki toiselle web-sivustolle.)