Suomen Méxicon suurlähetystön toimialue laajenee kattamaan myös kaikki Keski-Amerikan maat.

 

Suomen Managuan suurlähetystön sulkemisen myötä lähetystömme Méxicossa saa hoidettavakseen myös kaikki kuusi Keski-Amerikan maata. Syyskuun ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki konsuli- ja kansalaispalveluasiat Costa Ricassa, El Salvadorissa,Guatemalassa, Hondurasissa,Nicaraguassa ja Panamassa hoidetaan Meksikosta käsin.  

Kartta sl Méxicon maatSuomen suurlähetystö Méxicossa hoitaa kansalaispalveluasioita 20 maassa.

Tällä hetkellä suurlähettiläämme on Meksikon lisäksi myös lähettiläämme Kuubassa, Belizessä ja Haitissa. Lisäksi lähetystössämme hoidetaan maahantulo- ja kansalaispalveluasiat kymmenessä Karibian valtiossa (Antigua ja Barbuda, Barbados, Dominica, Dominikaaninen Tasavalta,Grenada, Jamaika, Sain Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Saint Vicent ja Grenadiinit sekä Trinidad ja Tobago).

Maamme maailmassaSuomen Méxicon suurlähetystöllä on siis 1.9.2013 alkaen hoidettavanaan yhteensä kaksikymmentä maata. Suurlähetystön henkilöstöä on vahvistettu yhdellä virkamiehellä lisääntyneen työmäärän takia.

Suomen suurlähetystö Méxicossa toivottaa Keski-Amerikassa asuvat Suomen kansalaiset tervetulleiksi ottamaan yhteyttä tarvittaessa. Lähetystö ylläpitää yhteystietolistaa alueella oleskelevista suomalaisista mahdollisen kriisitilanteen varalta.
Lomake, jolla yhteystietonsa voi ilmoittaa, löytyy sivuiltamme osoitteesta: konsulipalvelut (avautuu uuteen ikkunaan). Toimitamme sähköpostitse viranomaistiedotteita henkilöille, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa henkilörekisteriin.