Suomalaisia valokuvia Kuubassa

Suomi aloittaa kulttuuriviennin Kuubaan. Tavoite on pitkäjänteinen kulttuuriyhteistyö. Suomen Madridin-instituutti käynnistää toimintansa Kuubassa ja on nimennyt maahan suomalaisen kulttuuriviennin edustajan. Instituutti vie Havannan Fototecaan valoku­vanäyttelyn Hiljainen valo – Luz silenciosa, joka koos­tuu Kristoffer Albrechtin ja Timo Kelarannan valoku­vista.

Kuva: Kristoffer Albrecht
Hiljainen Valo KA
“Suomessa vuodenajat vaikuttavat elämän kulkuun. Kesän valoisat yöt vaihtuvat syksyllä pimeiksi ja talvella päivälläkin on hämärää. Lumi peittää maan ja vesi jäätyy. Kävelemme meren päällä, jossa kesällä uimme.”(Albrecht)

Näyttely avataan ulkoministeriön Latinalaisen Ame­rikan ja Karibian aluekokouksen yhteydessä. Avajaisia 17.3. kunnioittavat läsnäolollaan alivaltiosihteeri Pirkko Hämäläinen ja alueella toimivat Suomen suurlähettiläät. Näyttelyn Havannassa esittelee Kristoffer Albrecht.

Kuva: Timo Keloranta
Hiljainen valo TK
”Taiteen perinteessä arvostan eniten surrealismia, sen riip¬pumattomuutta. Liikun piirroksen, maalauksen ja valokuvan välitilassa. Toivon aina, että katsoja heittäytyy avoimesti mukaan siihen mitä näkee, kohtaa kuvan kuin toisen ihmi¬sen.” (Kelaranta)

Hiljainen valo – Luz silenciosa
Kristoffer Albrecht ja Timo Kelaranta
18.3.–11.4.2016,  Ti-la, klo 10-18
Fototeca de Cuba
Mercaderes # 307 / Tte. Rey y Muralla, (Plaza Vieja, Habana Vieja)
Puh. 7 861-77-41 y 7 862-25-30




Näyttelyn rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, ja tapahtumaa tukee ulkoministeriö.
Se on avoinna yleisölle 18.3.–11.4.2016.
Lisätietoa:  www.madrid(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lehdistötiedote
Suomen Madridin-instituutti
Maaliskuu 2016