Suomalainen tietoturvan huippuasiantuntija vieraili Meksikossa

Suomen tunnetuin tietoturva-alan asiantuntija, F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen vieraili Meksikossa 10.-12. tammikuuta. Lyhyen, mutta intensiivisen vierailun aikana Hyppönen tapasi viranomais- ja muita tahoja tietoturvakysymysten merkeissä ja ehti pitämään myös yleisölle avoimen luennon Politécnico-yliopistossa.

Hyppönen on työskennellyt tietoturva-alalla yli 25 vuotta ja on tunnettu maailmanlaajuisesti. Hän kirjoittanut lukuisia artikkeleita kansainvälisiin julkaisuihin, kuten The New York Timesiin, Foreign Policyyn ja Scientific Americaniin, ja esiintyy usein kansainvälisissä medioissa. Hän on luennoinut yli 40 maassa ja pitänyt internetin katsotuimman tietoturvaluennon TED Talkissa. Ei olekaan ihme, että The PC World valitsi Hyppösen yhdeksi internetin 50 tärkeimmästä henkilöstä ja että Hyppönen pääsi vuonna 2013 myös Infosecurity Europe Hall of Fameen, monien muiden tunnustusten lisäksi.

Hyppösen teemoja vierailun aikana olivat kyberasevarustelu eli valtioiden rahoittama tietotekninen sodankäynti, kyberrikollisten jäljittäminen ja esineiden internet. Hän piti yleisölle avoimen luennon "Cybersecurity: the Internet of Things" Instituto Politécnico Nacionalin ESIME Culhuacanissa.     

tietoyhteiskunta