Säkkijärven Polkka Madren konsertti Zócalon aukiolla

Tiiviit suomalaiset yhteydet omaava Säkkijärven Polkka Madre (Polka Madre vahvistettuna kahdella suomalaisella) –orkesteri esiintyy Méxicossa Zócalon aukiolla sunnuntaina 18.5. EU-maiden konsertissa. Tilaisuus on osa pääkaupungin suurta Ystäväkulttuurien festivaalia (Feria de las Culturas Amigas), johon odotetaan lähes kahta miljoonaa vierailijaa.

Säkkijärven Polkka Madre

Vuonna 2004 Méxicossa perustettu Polka Madre on tullut tunnetuksi balkanilaistaustaisen musiikin esittämisestä. Yhtyeen musiikille on ominaista erilaisten musiikkikulttuurien vaikutteiden yhdistely. Siinä on sävyjä niin mustalaismusiikista, balkanilaisesta perinteestä, latinomusiikista kuin Itä-Euroopan juutalaisten klezmer-traditiosta.

Polka Madreen on sen perustamisesta lähtien kuulunut suomalaisia jäseniä. Myös yksi sen perustajajäsenistä oli suomalaistaustainen. Zócalolla järjestettävässä konsertissa, jossa yhtye tulkitsee pääasiassa erilaisista suomalaisista musiikkigenreistä tuttuja helmiä, kokoonpanoon kuuluu kaksi suomalaista viulistia.

Polka Madre on kiertänyt laajasti Meksikossa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Suomen vierailullaan vuonna 2009 yhtye esiintyi tunnettujen suomalaisten artistien kanssa.

Suomen lisäksi Eurooppa-konsertissa esiintyvät Belgian, Espanjan, Irlannin, Kreikan, Portugalin ja Saksan edustajat.

Tervetuloa kuuntelemaan!

Aika ja paikka: 18.5. klo 14:00, Zócalo (katedraalin edessä), México